Медичні училища або університети. Яке рішення більш доцільне?

8748
Facebook Twitter
Медичні училища або університети. Яке рішення більш доцільне?

У даній статті ми розглянемо, яким структурам краще віддати перевагу: училищам або університетам мед.профілю, а також в якій країні отримувати таку освіту?

Приймаючи рішення з приводу повного закінчення середньої освіти у стінах школи або переходу до училища країни або за кордон, учні не завжди розуміють, що, найчастіше, вони роблять головний вибір свого життя.

Училища (коледжі, технікуми), якої би спеціалізації вони не були, вимагають продовження навчання, яке передбачає закінчення установи вищої освіти.

Звичайно, все залежить від конкретної ситуації, але українцям варто зважити всі за та проти вступу до середніх професійних структур. Медичний напрям вважається одним з найдорожчих не тільки в Україні, але й в інших державах Європи та світу.

У даній статті ми розглянемо, яким структурам краще віддати перевагу: училищам або університетам мед.профілю, а також в якій країні отримувати таку освіту?

Навчання у медичних училищах Польщі

По суті, училища, технікуми та коледжі дуже близькі за своєю суттю, тому розглянемо їх в одному контексті. Медичні училища України на жаль, є тим видом освіти, яку варто уникати, тому що, найчастіше, навчання ведеться за застарілими методиками, практичні заняття проходять на старому обладнанні, тому, після закінчення такої структури, знання не відрізняються особливою якістю. Що стосується технікумів Польщі, вони надають трохи кращі умови, а також, як свідчать рекламні проспекти, не вимагають від українських учнів плати за навчання. Проте не варто думати, що не буде потрібно істотних інвестицій. Мінімальні річні витрати учнів мед.училищ у Польщі складуть не менш ніж 3500 доларів, з яких: $200+$200 медичний поліс та страховка від нещасних випадків; $200 — канцелярія, навчальні посібники та мед.матеріали для практичних занять; $170-$240 — проживання у гуртожитку та харчування. Таким чином обіцяна безкоштовна середня спеціальна освіта влетить у копієчку.

Польські медичні університети та особливості вступу

На поточний момент, в Республіці Польща 12 установ вищої освіти, які орієнтовані на медичний напрямок. Їх усіх об'єднує високий рівень викладання, формат вступу, вимоги до документів та, на відміну від інших європейських країн, лояльна плата за навчальний рік. Оскільки мед.професії — це дуже відповідальний напрямок діяльності, всі абітурієнти зобов'язані скласти вступні іспити з біології та одного з двох предметів на вибір: фізика або хімія. Також потрібно надати довідку про вакцинацію проти Гепатиту В. Явною перевагою є той факт, що всі результати іспитів є загальновизнаними, це означає, що після закінчення семестру в одному ВНЗ, з поточними результатами можна перевестися до іншого медичного університету. Найбільш популярними, на сьогодні, є мед.заклади Варшави, Вроцлава, Любліна, Познані та Кракова (Collegium Medicum, який знаходиться при Ягеллонському Університеті).

З вищевказаної інформації випливає, що, попри країну навчання та спеціальності, фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують віддавати перевагу університетам. Вибираючи мед.училища Ви ризикуєте отримати пробіл у знаннях та втратити час, причому з вагомими витратами.У свою чергу, польські університети медичного напряму дозволять отримати якісний європейський диплом, який котується у всіх індустріально розвинених країнах, котрий дозволить практикувати далеко за кордоном. Також крім якості варто відзначити більш лояльну плату, ніж в інших країнах Європи, що, на сьогодні, є важливим фактором.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини