Що поляки насправді думають про українців, та як відгукуються про нас?

8525
Facebook Twitter
Що поляки насправді думають про українців, та як відгукуються про нас?

Як насправді корінні жителі Польської Республіки реагують на українців?. Відповідь Ви дізнаєтеся, прочитавши запропоновану статтю.

Республіка Польща — динамічна європейська країна, влада якої всіма силами намагаються не тільки зробити побут резидентів максимально комфортним, а законодавчу базу — надійною та справедливою, що у них успішно виходить, але також це держава, що вносить зміни до законів та актів, що регулюють перебування іноземців на їх території. Говорячи про останній фактор, варто особливо підкреслити, що в останні кілька років, були зняті багато обмежень, що стосуються перебування нерезидентів у РП. Це істотно полегшило імміграцію щодо роботи та навчання. Українці, завдяки змінам, ще більш охоче вибирають польські установи освіти для отримання якісного європейського диплома з адекватною платою за навчальний рік. Проте, попри всі позитивні аспекти, багатьох абітурієнтів та молодих фахівців, які хочуть переїхати до Польщі на тривалий час, хвилює питання: «Як насправді корінні жителі Польської Республіки реагують на українців?». Відповідь Ви дізнаєтеся, прочитавши запропоновану статтю.

Взаємини між поляками та українцями, які перебувають на їх території

Природно не можна судити виходячи з думки однієї людини, тому ми оцінимо відносини, які можна досліджувати завдяки соціальним мережам, а також спираючись на висновки бувалих українських студентів польських університетів та фахівців, залучених на довгостроковій основі у локальних компаніях. Також справедливо можна враховувати думку переважної більшості туристів, котрі безпосередньо взаємодіють з жителями РП під час огляду визначних пам'яток різних міст. Так ось, більшість українців погоджуються на думці, що поляки мають до наших земляків якщо не палку любов, то явно дружнє ставлення. Нас пов'язує спільна історія, схожість у менталітеті та навіть деякі особливості мов. Недарма під час такого складного періоду, місцева влада деяких воєводств, а також верхи керівництва шукають варіанти всілякої допомоги українцям. Це проявляється у підвищенні

мінімальної заробітної плати для працівників, спрощення в оформленні Карти Побиту, виділення бюджетних місць для наших абітурієнтів, а також розробка українсько-польських спільних проектів у дослідженнях, та навіть у кіно.

Природно, серед поляків можна зустріти й тих, хто сприймає наших співгромадян, як досить поганих сусідів, вважаючи, що ми вбираємо негатив з малих років, не маємо толерантності, бажання змінюватися, вчитися на помилках та інших позитивних якостей. Але, таких людей не так багато, та, як справедливо підмітили фахівці UP-STUDY, подібну думку можна зустріти не тільки в обопільному відношенні, але й серед інших країн, у відношенні до сусідніх держав.

Причини, за якими українці відправляються на тривалий час до Польщі?

Статистика свідчить, що з кожним роком кількість наших співгромадян збільшується на польській території. Дійсно жителям України комфортно знаходитися у РП, причому з різними цілями. Багато хто виїжджає, оскільки мають польське коріння, офіційне підтвердження цього факту та бажають возз'єднатися з ріднею. Також можуть бути наступні причини:

  • отримання необхідної кваліфікації в університетах РП;
  • наукова діяльність у дослідних інститутах;
  • розробка та впровадження стартапу з метою подальшого виходу на міжнародну арену;

  • проживання та робота за довгостроковим контрактом на престижній посаді.

Підсумовуючи, підкреслимо, що поляки — дружній народ, який відкритий до нових взаємозв'язків. Українцям комфортно жити та розвиватися на польській території та громадяни у цьому активно допомагають. Не дарма ж ми можемо помітити такий високий рівень інтернаціоналізації у ВНЗ та на локальних підприємствах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини