Що необхідно знати при довгостроковій оренді квартири у Польщі?

2214
Facebook Twitter
Що необхідно знати при довгостроковій оренді квартири у Польщі?

Дана стаття стане у пригоді абсолютно всім іноземним учням, оскільки ми розповімо про найважливіші аспекти, що стосуються найму житла.

Наші співвітчизники, які бажають отримати кваліфікацію бакалавра або магістра, котра котуються в усіх індустріально розвинених країнах, найчастіше, відправляються до Республіки Польща. Як показує практика, приїжджі абітурієнти з польських глибинок, а також іноземні кандидати на навчання, у 90% випадків потребують орендної жилої площі. До слова, шукати житло необхідно завчасно, щоб не переплачувати та мати хороший вибір. Дана стаття стане у пригоді абсолютно всім іноземним учням, які прийняли рішення навчатися у Польщі та потребують орендних квадратних метрах, а також іншим категоріям приїжджих з тією ж потребою, оскільки ми розповімо про найважливіші аспекти, що стосуються найму житла.

На якій підставі орендодавець може збільшити орендну плату?

Власник квартири може підняти орендну плату у будь-який час, але тільки після припинення дії чинного договору. Важливо відзначити, що інформація про зміну розміру орендної плати повинна бути надана у письмовій формі — в іншому випадку, вона не є обов'язковою. Точно так же, якщо орендар не хоче приймати збільшення, відмова має бути у письмовій формі. У цій ситуації, орендар повинен враховувати період повідомлення, тому якщо відбулася відмова від нових умов орендодавця, не варто хвилюватися, що він виселить з квартири серед ночі або за один день, будуть враховані всі раніше обумовлені терміни.

Що варто знати про передачу заставної суми при оренді?

Депозит не є обов'язковим при оренді квартири, але переважна більшість власників цього очікують, вважаючи його частиною безпеки. Його сума не може перевищувати річної орендної плати, але зазвичай дорівнює ставкам за один місяць. Сума депозиту та правила його повернення також повинні обумовлюватися у контракті, і в його врегулюванні буде надано сприяння вищезазначеному додатку до контракту щодо стану квартири під час її введення. Після закінчення терміну дії договору, депозит повинен бути повернутий протягом одного місяця після того, як орендар залишає приміщення.

Хто відповідає за ремонт?

Ремонт — це перш за все обов'язок власника квартири, тим більше, так зазначено у відповідному законі. У разі ламання обладнання або необхідності ремонту, він несе повну відповідальність та витрати. Тому не може бути, що у разі виходу з ладу пральної машини, орендодавець скидає з себе зобов'язання знайти фахівця та ліквідувати дефект. Малий ремонт, особливо викликаний орендарем, повинен виконуватися самим наймачем житла. Зобов'язання наймача квартири включає, крім іншого, ремонт штукатурки або фарбування стін, забруднених у ванній. Збереження квартири у хорошому стані — це відповідальність орендаря. Якщо немає грошей на будь-які ремонтні роботи, студенти-квартиронаймачі можуть використовувати короткостроковий грошовий кредит у польських комерційних банках, доступний кожному учневі університетів РП.

В яких ситуаціях орендодавець може розірвати договір?

Згідно з правилами, якщо договір був укладений на певний термін, власник не може припинити його дію до закінчення цього терміну, якщо не була обмовка із зазначенням умов припинення. Виняток становлять ситуації, коли орендар використовує приміщення не за прямим призначенням, спустошує його, або не приносить необхідні збори, тоді власник може припинити здавати свою квартиру подібному наймачеві. У разі студентів, оренди з безстроковими контрактами, як правило, не буває,

Отже, необхідно враховувати багато нюансів, орендуючи житло у будь-якій іноземній державі, у Польщі, — у тому числі. Фахівці UP-STUDY нагадують, що студенти, які вступають з нашою компанією, мають право на безкоштовний підбір житла. У такому випадку, у Вас буде можливість істотно заощадити матеріальні засоби, та зберегти нерви.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини