Предмети меблів для студента, якщо в Польщі квартира орендована з нуля?

7655
Facebook Twitter
Предмети меблів для студента, якщо в Польщі квартира орендована з нуля?

У цій статті ми викладемо інформацію щодо того, які саме предмети меблів знадобляться, якщо квартиру у Польщі обставляти з нуля.

Вступ до університету Польщі — це тільки частина того, що потрібно врегулювати, у разі, якщо було прийнято рішення здобувати освіту у цій європейській країні. Ще одним з нагальних питань є забезпечення житлом. Знайти та орендувати — це половина успіху, тому що нова квартира також повинна бути обладнана всім необхідним. У статті ми постараємося викласти інформацію щодо того, які саме предмети меблів знадобляться, якщо квартиру обставляти з нуля.

Які квартири можуть здавати у Польщі на тривалий час?

Устаткування студентських квартир радикально відрізняється. У гуртожитках є все необхідне: ліжко, шафа та стіл, книжкова полиця, але, коли відбувається пошук приватних орендних квартир або кімнат, тут інші обставини. Квартири та кімнати у Польщі можуть бути на будь-який смак, товщину гаманця та запити, від реліквії з часів Польської Народної Республіки, яка раніше використовувалася як комора або майже порожнє місце, яке потребує комплектації, до облаштованих за останнім словом пентхаусів. Попри вибір житла, без додаткових покупок, як правило, не обійтися. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, природно, квартира, яка вимагає вкладень та меблювання, обійдеться у рази дешевше, тому не варто нехтувати таким варіантом. Також, пам'ятайте, що кандидати, що вступають з UP-STUDY, можуть розраховувати на безкоштовний підбір житла, причому за вартістю, яка нижча за ринкову.

Як облаштувати студентську квартиру?

1. Ліжко. Якщо немає спальних меблів, у Вас є вибір між односпальним ліжком, диваном або диваном-ліжком. Перший варіант, як правило, дешевше та легше транспортувати у разі переміщення. Студентам першого курсу рекомендується інвестувати у ліжко або шукати квартиру з уже наявними меблями. До речі, можна домовитися про те, щоб орендодавець сплатив за купівлю основного, але плата за оренду буде трохи вище.

2. Робочий стіл та стілець. Спочатку стіл не здається необхідним, але студент оцінить його при підготовці до практичних занять та першого іспиту. Базова версія не потребує ящиків або полиць, але вона повинна мати правильну висоту, також потрібно вибрати крісло.

3. Місце для гардероба. Якщо кімната невелика, найкращим варіантом є покупка вішалки для одягу на твердій основі. Це дешево та зручно, вона запобігає згинанню одягу, та предмети у полі зору, готові до надягання.

4. Гаджети та аксесуари. Кімната для студентів, особливо з сусідами, не може обійтися без одного або декількох розширень. Розеток повинно бути, як мінімум кілька, щоб вони могли приводити у дію лампу, ноутбук та численні зарядні пристрої. Ще один гаджет — це пилосос, який, полегшить очищення будинку. Якщо квартира невелика та підлога не покрита килимами, досить купити ручну модель з резервуаром, який допоможе збирати пил, волосся та крихти.

5. Кухонне обладнання. Коли мова йде про кухонні аксесуари, у студентських квартирах вони дуже різні. Хоча піч важко назвати необхідною, кухня повинна бути, принаймні, з плитою. На щастя, якщо її там немає, можна розраховувати на отримання електричної варильної панелі з одним контуром — найдешевший варіант можна купити за 60 злотих.

Підсумовуючи, варто зауважити, що список може здатися банальним, але це дійсно те, без чого не можна організувати комфортний побут.

Якщо Ви вирішили наймати квартиру без меблів, тоді можна розраховувати на більш низьку плату. З'явиться можливість організувати все за своїм уподобанням, купивши лише необхідне.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини