Що не упустити у Вічному Римі за 2 дні?

7521
Facebook Twitter
Що не упустити у Вічному Римі за 2 дні?

У цьому нарисі ми розкриємо основні визначні пам'ятки Рима, а також розповімо про оптимальні варіанти вибору транспорту, щоб поїздка обійшлася недорого.

Хто б не хотів побувати у Римі? Вічне місто заворожує, воно розповість Вам неймовірну історію про війни, битви, мистецтво, любов та красу. Якщо не відвідати хоча б один раз у житті Рим, Ви значно втратите. Багато українців, плануючи відправитися до цієї частини Італії, на сьогодні, щоб максимально заощадити складають маршрут, який проходить з України до Варшави, а вже з польської столиці до Риму. Водночас наші земляки, які отримують якісний європейський диплом в одному з університетів Республіки Польща, можуть вільно планувати для себе таку подорож на вікенд. У цьому нарисі ми розкриємо основні визначні пам'ятки Рима, а також розповімо про оптимальні варіанти вибору транспорту, щоб поїздка обійшлася недорого.

Що подивитися під час римського вікенду?

Ми розуміємо, що багато хто бачив Амфітеатр Стародавнього Риму на листівках, різних проспектах та іншим місцях, але побувати у Римі та не приділити належної уваги цій пам'ятці — це злочин. На жаль, самостійно побродити цим місцем, будівництво якого почалося ще у 72 році нашої ери, не вдасться, але і під час екскурсії Ви встигнете насолодитися видовищем та зробити достатню кількість хороших фотопоінтов. Продовжуючи знайомство з Римом, обов'язково приділіть належну увагу наступним перлам:

1. Ватикан. Країну-крихітку варто відвідати всім без винятку, навіть якщо у Вас інше віросповідання та світогляд. Особливо це місце вразить любителів історії, адже відразу за його стінами Ви знайдете безліч музеїв. Архітектура теж не відстає від загальної величі, а духовна підмога, яка колись вважалася священною, справить незабутнє враження.

2. Римський Форум. У минулі часи — це місце було серцем політичного життя держави, на сьогодні, ці руїни вражають своєю архітектурою. Для відвідування Форуму не потрібно купувати окремий квиток, якщо Ви його придбали під час відвідування Колізею.

3. Пантеон. Святилище, де свій останній притулок знайшов великий Рафаель, воно було зведено на архітектурному підйомі Риму. Бувалі туристи радять оглянути Пантеон у денний час, в районі полудня, коли сонячні промені проникають до будинку через круглий отвір у стелі.

4. Фонтан де Треві. Такої величі та краси серед фонтанів усього світу не знайти. Крім того, що скульптури є справжніми шедеврами як окремо, так і у цілій композиції, він ще має практичну функціональність: є можливість набрати у відведеному місці води для пиття.

5. Капітолій. Його видно з будь-якої локації міста. Безсумнівно, Вам просто не вдасться обійти його стороною, адже всі дороги ведуть саме до нього. На вершині пагорба побудований храм з однойменною назвою, також тут присутні палац та музей, які за додаткову плату можна оглянути.

Як дістатися з Варшави до Риму?

Для студентів польських університетів, а також жителів країни та найближчих держав, найбільш вигідним варіантом буде авіапереліт. Скориставшись послугами одного з лоукостерів, які пропонують виліт з декількох міст Польщі, Ви заощадите час та кошти.

На сьогодні, є можливість придбати авіаквиток, котрий коштуватиме від 40 євро, але це спецціна. Фахівці UP-STUDY помічають, що подорож автобусом не підійде, якщо Ви обмежені за часом або маєте проблеми зі здоров'ям, що не дозволяють тривалий час знаходитися у сидячому положенні.

Отже, Рим у будь-яку пору року дивує та захоплює. Його варто відвідати при першій-ліпшій можливості. Але, плануючи подорож до Риму, необхідно постійно моніторити сайти дешевих авіакомпаній, щоб встигнути викупити квиток за максимально низькою вартістю, тоді поїздка з приємної та пізнавальної, перетвориться ще й у бюджетну.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини