Що насправді дає досвід навчання закордоном?

6995
Facebook Twitter
Що насправді дає досвід навчання закордоном?

Нарис буде цікавий як фактичним студентам іноземних університетів, так і абітурієнтам, які перебувають в процесі вибору, оскільки, ми детально розповімо про те, що дає досвід навчання за кордоном.

Багато хто говорить про перспективність здобуття вищої освіти за кордоном, про її доступність та швидке працевлаштування, і ми це не відкидаємо. Але, що насправді, який досвід отримують студенти іноземних вищих навчальних закладів та що він може принести? Відповіді на ці питання не можуть бути однозначні, адже все залежить від того, які цілі переслідуються студентами, але можна виділити деякі, які не залежать від загальноосвітнього процесу. По-перше, учні ВНЗ отримують навички спілкування та взаємодії в європейському суспільстві. По-друге, мають можливість відвідати культурні та історичні місця, що допомагає розвиватися не тільки як фахівець, але і як особистість. Нарис буде цікавий як фактичним студентам іноземних університетів, так і абітурієнтам, які перебувають в процесі вибору, оскільки, ми детально розповімо про те, що дає досвід навчання за кордоном.

Навички, які отримують студенти іноземних університетів

Студенти, які вважають за краще вітчизняним освітнім структурам європейські, завжди будуть у виграшній позиції, як на ринку праці, так і в процесі роботи. Вони отримують не тільки знання в обраній професії, а й переймають досвід викладачів та успішних бізнесменів, котрі нерідко співпрацюють з навчальними структурами. Варто виділити такі позитивні аспекти закордонної освіти:

  • практика іноземних мов: не тільки англійської, але і локальної мови країни, на території якої відбувається/відбувалося навчання;
  • вміння визначати власні цілі та орієнтуватися на результат;
  • можливість створення особистого міжнародного фону;
  • побудова та налагодження контактів на перспективу;
  • розуміння специфіки та особливості іноземних культур та традицій;
  • вміння знаходити нестандартні рішення для тривіальних ситуацій;
  • можливість оцінювання власної культури з різних ракурсів;
  • придбання навичок роботи в трудовому європейському колективі;
  • отримання знань про делегування обов'язків в структурах різного типу (навчальних, державних).

Конкурентоспроможність іноземних випускників

Безсумнівно, що стосується конкурентоспроможності випускників закордонних установ вищої освіти перед вітчизняними, то вона беззастережна, можна сказати, що перед ними відкриваються практично всі двері українських компаній, фірм та підприємств, навіть без досвіду роботи. Що стосується конкуренції на міжнародному ринку праці, то вона починається значно раніше, ніж випускники отримують диплом. Не маючи досвіду роботи, або маючи незначні навички, набуті під час підробітків, роботодавці оцінюють не тільки статус вищого навчального закладу, а також, країну, в якій знаходився ВНЗ, особистий розвиток претендента на вакансію. Дуже важливо, крім успішності, придбати та продемонструвати високий рівень самодисципліни, широкий кругозір, та схильність до швидкого навчання, аналізу інформації та використанні її в потрібному напрямку.

Не викликає сумнівів й той факт, що студенти, які обрали для здобуття освіти ВНЗ Європи, набагато більш самостійні, що допомагає, надалі, ефективно розвиватися при побудові кар'єри, адже такі люди з легкістю вміють приймати самостійні рішення та відповідати за їх результати.

Підсумовуючи, експерти UP-STUDY підкреслюють, що досвід, який отримують студенти зарубіжних університетів, допомагає їм не тільки у роботі, але й у повсякденному житті. Колосальну роль відіграє те, в якій країні відбувається навчання та становлення людини як особистості. На жаль, вибираючи вітчизняний ВНЗ, студенти залишаються під опікою батьків, та, як наслідок, не прагнуть до самостійності та самовдосконалення. У той час, як, їдучи в Європу на навчання, у людей прокидається азарт до вчення, самопізнання та самореалізації, що приносить свої плоди.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини