Що дозволено перевозити через шенгенський кордон, а що ні? Розбираємося

12817
Facebook Twitter
Що дозволено перевозити через шенгенський кордон, а що ні? Розбираємося

Не має значення, на який термін Ви перетинаєте кордон, є чітко визначений перелік дозволених та заборонених речей, які Ви можете взяти з собою в подорож, про що ми детально розповімо в даній статті.

Тепер, українці мають повне право користуватися безвізовим перетином кордону з країнами Європейського Союзу. Не тільки країни ЄС стали доступні, але й кілька держав Шенгенської зони. Але, якщо з документами, з моменту дії домовленості, вже стало все зрозуміло, то, з приводу речей та продуктів, які можна перевозити через кордон з країнами Шенгенської зони, варто детально поговорити. Не має значення, на який термін Ви перетинаєте кордон, є чітко визначений перелік дозволених та заборонених речей, які Ви можете взяти з собою в подорож, про що ми детально розповімо в даній статті.

Список дозволених продуктів та речей

Ось повний перелік товарів, які не підлягають обкладенню митниці, та які Ви можете перевозити у валізі, попередньо все надійно упакувавши, та здавши в багажне відділення (на загальну суму в 300 євро при проїзді наземним транспортом, при подорожі повітрям або морським з'єднанням — до 400 євро):

  • тютюнові вироби особами старше 18 років: сигарети (2 пачки по 20 штук) або сигарили (до трьох грам в одній штуці)
  • 20 одиниць, сигари — до 10 шт. в залежності від ваги, або тютюн для куріння до п'ятдесяти грамів;
  • алкогольні напої (особами, старше вісімнадцяти). Понад 22 градуси — 1 літр, менше градусів, 2 літри, не ігристі напої — 4 літри, або пиво — до 16л.;
  • продукти нетваринного походження;
  • лікарські препарати, в маленькому пакуванні, до 5 пластинок, тільки найнеобхідніші, та які не продаються в Європі;
  • домашні тварини, але потрібно оформляти відповідні документи;
  • фрукти та овочі, до 10 кг загальна вага, рослини для декору до п'ятдесяти шт., частини хвої — до 5 штук;
  • золото та срібло, на суму, менш як десять тисяч євро;
  • твори мистецтва, а також, антикварні речі потребують митному дозволу як країни, з яких Ви їх вивозите, так і від сторони, котра приймає.

Всі ці товари допускається перевозити в багажному відділенні, якщо вони будуть виявлені в ручній поклажі, Вам доведеться їх перекласти, або позбутися їх.

Заборонені товари та продукти, які не можна ввозити в зону Шенгену

Будь-яке перевищення зазначених норм (в кількості або вазі), вже вважається порушенням. Також, заборонено провозити продукти молочного та тваринного походження. Варто уточнити, що, якщо Ви подорожуєте з немовлям, тоді дозволяється брати дитячі харчові продукти, покласти в ручну поклажу баночку з молочною сумішшю, пюре, молочним продуктом, основну їжу та кисломолочні продукти пиття та їжі. При поверненні з екзотичних країн, та бажання перевести унікальні речі, або продукти, потрібно додатковий дозвіл. До таких речей належать: ікра, опудала тварин, шкури, натуральні бальзами та крем, мушлі, сувеніри зі слонової кістки та інше. Якщо немає дозволів, це вважається контрабандою та карається законом.

Також, заборонено перевозити наркотичні засоби, боєприпаси, вогнепальну зброю, піратські товари, еротичні товари та порнографічні фільми, на яких показані неповнолітні особи; рослини, які несуть загрозу природному середовищу. Службовці митного контролю мають право вилучити заборонені товари, та ті, які перевищують допустиму норму, без додаткових інспекцій. Даний перелік не є вичерпним, оскільки є й правила, які поширюються на конкретну країну. Якщо Ви бажаєте ввезти в країну Шенгенської зони якийсь неординарний товар або продукт, краще додатково поцікавитися, чи не принесе це Вам проблем.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини