Самоосвіта — наскільки важливі галузеві знання

1362
Facebook Twitter
Самоосвіта — наскільки важливі галузеві знання

Чи важливо самоосвіта у кожній галузі? Що ця форма придбання знань говорить про конкретну людину? Обговоримо ці питання у статті, тому її варто прочитати абітурієнтам/студентам польських ВНЗ.

Вища освіта — це лише частина успішної кар'єри. Крім цього, велике значення мають: максимально ранній вихід на ринок праці, досвід, набутий під час навчання в університеті, а також самостійний розвиток. Чи важливо самоосвіта у кожній галузі? Що ця форма придбання знань говорить про конкретну людину? Часто студенти освітніх установ Республіки Польща та їх європейські колеги вдаються до такого методу отримання додаткової інформації та розширення компетенцій? Обговоримо ці питання у статті, тому її варто прочитати абітурієнтам/студентам польських ВНЗ, їх батькам та потенційним роботодавцям.

Самоосвіта — у чому її особливості?

Для багатьох роботодавців готовність вчитися та працювати у компанії та над собою є цінними якостями співробітника. Керівники приймають на роботу студентів з метою того, щоб розвинути у них ті навички, які будуть корисні на конкретному робочому місці. Водночас, вони посилають фактичних співробітників на різні тренінги та конференції, щоб допомогти зібрати цінний досвід. Крім того, у Трудовому кодексі (стаття 17) говориться, що роботодавець зобов'язаний сприяти тому, щоб працівники отримували додаткові рівні знань та навичок. При визначенні правил обіймання посади можна укласти угоду про підвищення професійної кваліфікації, на підставі якого встановлюються права та обов'язки зайнятого співробітника та роботодавця.

Самоосвіта є важливою проблемою, як у студентському, так і у професійному житті. Це не що інше, як «самостійне навчання», але не кожна молода людина або досвідчений фахівець може організувати час та створити умови для набуття знань без допомоги сторонніх. Людина, котра вирішила працювати над собою, самостійно шукає навчальні матеріали, завдання, які необхідно виконати, та ставить цілі, необхідні для досягнення. Це кропітка праця, тому студенти знаходять виправдання у тому, що вони і так отримують багато профільної інформації у стінах Альма-матер, а фахівці у тому, що поточний стан справ їх влаштовує.

Чому самовдосконалення таке важливе? По-перше, у багатьох областях навички, набуті під час шкільної або університетської освіти, можуть бути трохи застарілими. Новаторські рішення, розроблені кілька років тому для сучасних технологій та з сучасними знаннями, стають неефективними. По-друге, самоосвіта дорослих дозволяє отримувати нові знайомства, досліджувати інші області або шляхи розвитку. Це також дуже важливий аспект, який необхідно враховувати майбутнім роботодавцям або підрядникам — дізнавшись про Ваш професійний досвід та численних заходах по його розвитку, вони можуть охочіше довіряти Вам.

Які доступні методи самоосвіти?

Не існує єдиного способу для людей, які вирішують займатися самостійно. Теми, про які вони розширюють знання, можуть ставитися до спеціальності, що вивчається у поточний момент, галузі в її широкому розумінні або зовсім інших напрямках, наприклад, у зв'язку з бажанням змінити професійний профіль або розширити сферу працевлаштування.

Самовдосконалення також може приймати різні форми. Читання галузевої літератури дає багато завдяки великій різноманітності актуальних паперових публікацій або інформації на тематичних порталах. Іншим методом є участь у лекціях, тренінгах, які проводяться в університетах-партнерах, але також відбуваються з використанням мультимедіа.

Підсумовуючи, зауважимо, що розширення знань та підвищення професійної кваліфікації має багато переваг. Можна вибрати методи навчання, дати або обсяг. Це також просто цікава форма проведення вільного часу, яка окупиться у майбутньому. Безперервна робота, тренування розуму запобігає застою, зупиняючись на місці. Водночас, самовдосконалення — вимогливе заняття. Вам потрібно багато внутрішньої мотивації та регулярності у переході на наступні етапи навчання. Також може бути необхідним накопичити фінансові ресурси, але повірте, при правильному підході, вони окупляться з лишком.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини