Рубрика: цікаві заклади Європи. Мілккафе в Польщі

8961
Facebook Twitter
Рубрика: цікаві заклади Європи. Мілккафе в Польщі

Одним з популярних та незмінних місць для обідів у студентів залишаються молочні бари. Тому, в даній статті ми розкриємо тему, яка стосується специфіки та цінової політики такого роду кафе Європи.

Республіка Польща славиться відомими визначними пам'ятками та цікавими місцями, в яких можна дешево та смачно поїсти. Крім того, якісна освіта та великий вибір престижних університетів — робить польську державу популярною серед іноземних студентів.

Відповідно, кількість польських закладів, які пропонують молоді бюджетні меню, вигідні пропозиції, затишну атмосферу та гарне обслуговування, останнім часом зросла в кілька разів.

Але, одним з популярних та незмінних місць для обідів у студентів залишаються молочні бари. Тому, в даній статті ми розкриємо тему, яка стосується специфіки та цінової політики такого роду кафе Європи.

Особливості Мілккафе в Польщі

Молочні бари або Bary Mleczne — це доволі відомі бюджетні заклади Польщі, які мають вигляд сучасної їдальні. Існує помилкова думка, що Bary Mleczne придумали під час комуністичного режиму, але насправді вони існували ще з 1986 року. Перший молочний бар відкрив польський фермер Станіслав Длужевска у Варшаві. За довгий час існування подібних закладів, атмосфера та якість обслуговування значно покращилися, що зробило молочні бари одними з популярних місць серед студентів, туристів та звичайних польських робітників. У таких закусочних швидкого харчування, діє система самообслуговування. Тому, біля каси Ви можете замовити вподобані страви, а після приготування, про яке Вам повинні повідомити, забрати його самостійно. Також, всі столові прилади та серветки, які Вам знадобляться для їжі, знаходяться на спеціальному столі.

Ще одна особливість Мілкбарів полягає в тому, що столик, за яким Ви будете обідати, залишається не тільки у Вашому розпорядженні. Якщо в залі більше немає вільних місць, до Вас в будь-який момент можуть підсісти абсолютно незнайомі люди. Тому, на обідній перерві Вам можуть скласти компанію студенти інших ВНЗ, підприємці різного статусу, пенсіонери, туристи.

Меню та вартість обіду в молочному барі

Найчастіше, фінансову підтримку таким барам забезпечує держава. Тому, в меню можна зустріти різні страви вартістю, менш як чотири злотих. Назва «молочний бар» пішла від того, що спочатку основне меню даної закусочної займали молочні страви, а м'ясо зовсім було відсутнє в раціоні. Але, на сьогодні, заклад надає різноманітне меню з польськими національними стравами, а також, деякі кафе пропонують вегетаріанське меню. Смачно приготовані різноманітні супи, відбивні, журеки, бігоси, молочні каші з фруктами та вершками, млинці, вареники — це найпопулярніші позиції, які розходяться в обідній час. Також, у відвідувачів є можливість вибрати комплексний обід на будь-який смак, ціна якого буде варіюватися від 11 до 16 злотих. Крім того, Bary Mleczne часто пропонують вигідні пропозиції та знижки для студентів вищих навчальних закладів. Наприклад, після 17:00 буднями для всіх студентів знижка 10%.

Тому, молоді, яка навчається, для повноцінного обіду чи вечері знадобиться всього 11-15 злотих, що дозволить їм добре заощадити на харчуванні.Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що молочні бари є унікальним місцем Польщі для комплексного, водночас бюджетного, обіду/вечері студентів з різних країн. Смачна кухня, різноманітне меню, затишна атмосфера, гарне обслуговування, доступні ціни — це те, що робить Мілкбари відомими серед молоді. Для того, щоб швидко знайти подібного роду заклади, фахівці UP-STUDY рекомендують скористатися популярними сайтами для пошуку найцікавіших місць Польщі, а також, якщо Ви плануєте харчуватися самостійно, вибрати декілька відповідних по ціновій категорії супермаркетів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини