Вчитися у Польщі може кожен. Чи так це?

6012
Facebook Twitter
Вчитися у Польщі може кожен. Чи так це?

Ця стаття допоможе майбутнім абітурієнтам та їх батькам зрозуміти, як можна здобути вищу освіту за кордоном, в одному з польських університетів, при цьому істотно заощадити.

У гонитві за збільшенням кількості студентів, дуже часто, рекламуючи конкретну країну або установу вищої освіти, деякі компанії вдаються до прийому, який применшує досягнення іншої держави у плані освіти. Таким чином, щодо здобуття вищої освіти у Республіці Польща існує як багато правдивої інформації, так і чимало фікції. Ще недавно існувала думка, що вчитися у РП можуть тільки обрані, оскільки ця європейська країна вимагає великих інвестицій, як в плані оплати навчання, так і на поточні витрати. Проте вже давно стало зрозуміло, що при належному додатку зусиль, вчитися в Польщі може кожен. Ця стаття допоможе майбутнім абітурієнтам та їх батькам зрозуміти, як можна здобути вищу освіту за кордоном, в одному з польських університетів, при цьому істотно заощадити.

Як вчитися у Польщі безкоштовно або з мінімальними вкладеннями?

Звичайно, все залежить від обраної навчальної структури, але варіантів економії дуже багато. Розглянемо більш детально, як вчитися не за дорого при вступі до державного та приватний ВНЗ.

1. Вибравши публічний польський університет для отримання необхідної кваліфікації, потрібно пам'ятати, що такі структури більш орієнтовані на просування локальних громадян на внутрішній ринок праці. Проте, українці можуть спробувати свої сили у таких установах, а вчитися безкоштовно допоможе наявність Карти Поляка. Такий документ дозволяє претендувати на бюджетне відділення на рівних з поляками, беручи участь в іспитах. Зарахування на бюджет відбувається у цьому випадку на загальних підставах: хто показав найвищі результати, той і буде вчитися безкоштовно.

2. Віддавши перевагу приватним освітнім структурам, що сприяють при працевлаштуванні у міжнародні компанії, є кілька варіантів вчитися за дешево. По-перше, можна отримати індивідуальну знижку як від ВНЗ, так і від компанії посередника. По-друге, непублічні університети за власною ініціативою пропонують талановитим абітурієнтам бюджетні місця або завоювання грантів, які дозволяють знизити річну плату в обраному ВНЗ. Подібні програми щорічно розробляє наша компанія зі своїми партнерами та розігрує гранти серед абітурієнтів UP-STUDY.

Серед інших варіантів, які здатні покрити навчальні витрати є завоювання стипендій (у польських ВНЗ студент може отримувати відразу кілька видів матеріальної допомоги), а також підробіток, що сприяє не тільки поліпшенню фінансового становища, а й отриманню корисного досвіду взаємодії в трудовому колективі.

Що дає навчання в освітніх структурах Польщі?

Крім якісного європейського диплома, який котується у всіх індустріально розвинених країнах, університети РП відкривають масу можливостей. Фахівці UP-STUDY звертають Вашу увагу на наступні:

— можливість навчатися в інтернаціональному середовищі;

— шанс на участь у програмах міжнародного обміну студентами;

— отримання передового досвіду від викладачів з високою кваліфікацією, а також від іноземних партнерів ВНЗ;

— працевлаштування не тільки за місцем навчання, а й далеко за кордоном;

— можливість проведення наукових досліджень в тандемі з іменитими вченими з-за кордону;

— шанс на постійне проживання на законних підставах в європейській країні, а також відкриття власного бізнесу, який підтримується державою.

Отже, з викладеної інформації випливає, що вчитися у Польщі може кожен охочий. При цьому, польська освіта не вимагає великого обсягу інвестицій, даючи можливість вступити на бюджет, завоювати грант, отримувати стипендію або домогтися індивідуальної знижки. Але, зверніть увагу, тільки сам вступ не відкриє велику кількість можливостей. Для того, щоб отримати максимум від польського навчання, необхідно старанно трудитися, розвиватися разом з університетом та самостійно, брати участь в різних проектах мобільності, набувати досвіду у процесі підробку та всіляко проявляти себе.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини