Робота за кордоном — де шукати інформацію та пропозиції?

1162
Facebook Twitter
Робота за кордоном — де шукати інформацію та пропозиції?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували поради, де шукати важливу інформацію та пропозиції про роботу при плануванні економічної еміграції.

Робочою імміграцією нікого не здивувати, причому, ця тенденція спостерігається не тільки у країнах, де значна частина населення живе за межею бідності, а й проглядається в індустріально розвинених державах. Українці часто вирушають до Республіки Польща з метою отримання якісної освіти з доступною річною платою, а також тривалого працевлаштування. У свою чергу, поляки їдуть з рідних пенатів у пошуках кращих в їх розумінні умов. До речі, схожа ситуація відбувається зі студентами з країн СНД, які навчаються у РП. Маючи національну польську візу, та статус студента, на час літніх канікул вони відправляються підробляти (стажуватися) за кордон. Робота за кордоном — це шанс для професійного розвитку та ймовірність заробляти більше грошей, ніж у Польщі. Однак потрібно підготуватися до поїздки. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували поради, де шукати важливу інформацію та пропозиції про роботу при плануванні економічної еміграції.

Загальна статистика трудової діяльності поляків за кордоном

За даними Центрального статистичного управління у публікації «Інформація про розміри та напрямки тимчасової еміграції з Польщі у 2006-2018 роках», на кінець 2018 року за кордоном було понад 2,5 мільйони поляків. В ЄС найбільша кількість польських емігрантів проживала у Великобританії (788 000) та Німеччині (687 000). Наприкінці 2018 року був опублікований ще один звіт про продовження періоду тимчасового імміграційного обстеження на аналогічний період. Згідно з документом, кількість людей, що проживають за кордоном, збільшилася на 25 000 чоловік. Основною причиною подорожей було бажання влаштуватися на роботу в іншій країні.

Фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що багато іноземців приїжджають до РП для отримання якісної освіти, оскільки вона тут у рази доступніша, ніж у будь-якій іншій європейській країні, а після підтвердження кваліфікації, їдуть далі вглиб Європи, бажаючи знайти максимально прибуткову роботу.

Пропозиції роботи за кордоном — установи, що надають інформацію

Для ділової поїздки слід бути добре підготовленими та виконати необхідні формальності, та вони можуть відрізнятися у залежності від напрямку еміграції. Ви можете знайти корисну інформацію про те, як знайти роботу за кордоном, на порталі Польської служби зайнятості, якщо хочете працювати у країнах, що входять в ЄС, ЄЕЗ або Швейцарію, а також в інших державах. Також на веб-сайтах Міністерства праці, сім'ї та соціальної політики є поради для людей, які хочуть покинути країну у пошуках роботи.

На запропонованих ресурсах, можна дізнатися, серед іншого, інформацію про:

  • послуги з працевлаштування, що надаються агентствами з підбору роботи — потенційний мігрант може дізнатися, де шукати інформацію про агенції з працевлаштування, які послуги можуть бути надані цими бюро, на яких умовах вони можуть відправляти на роботу за кордон або як захистити себе від недобросовісної практики у цій області;
  • працевлаштування у мережі EURES — Ви познайомитеся з нюансами щодо того, що таке мережа EURES, де шукати пропозиції про роботу за кордоном та як шукати інформацію про країну, де Ви хочете працювати;
  • принципи роботи у країнах ЄС/ЄАВТ — навіть з точки зору свободи зайнятості, необхідність отримання візи, визнання професійної кваліфікації та інше.

Які класи шукають поляки та нерезиденти, що знаходяться у РП на тривалій законній підставі? Часто, це працювати:

  • за кордоном без мови;
  • за кордоном з проживанням;
  • для пар;
  • негайно;
  • за кордоном для студентів в якості стажування;
  • для учнів польських університетів, робота на канікулах за кордоном.

Підсумовуючи, зауважимо, що люди, які знають, чого вони очікують, можуть легко знайти пропозиції, які відповідають їх вимогам. У пошуках роботи багато залежить від рішучості кандидата та його сміливості скасувати рішення піти. Якщо він добре підготується до еміграції, дізнається, як працевлаштування працює за кордоном, на що має право та від чого він повинен захищатися, то обов'язково знайде гідну роботу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини