Дешеве житло для студентів польських університетів. Де спати під час подорожей?

1067
Facebook Twitter
Дешеве житло для студентів польських університетів. Де спати під час подорожей?

Поїздки за кордон не обов'язково повинні виливатися у копієчку. Дізнайтеся кілька корисних порад для дешевих поїздок.

Студенти польських ВНЗ, завдяки тому, що є можливість дешево подорожувати за кордон, є одними із завзятих туристів. Проте, багато хто, бажаючи відвідати незвідані раніше країни, не знають, що робити з ночівлею? У них немає багато коштів на готелі. Виникає питання щодо того, як здешевити подорож. Поїздки за кордон не обов'язково повинні виливатися у копієчку. Дізнайтеся кілька корисних порад для дешевих поїздок.

Дешеве проживання — хостели

Якщо Ви плануєте поїхати на вікенд за межі Республіки Польща — гуртожиток є ідеальним варіантом. Ліжко у двомісному (або зазвичай дюжина) номері можна знайти менш, ніж за 30 злотих. Ціна включає постільну білизну, доступ до ванної кімнати та часто сніданок. Але, фахівці центру польської освіти UP-STUDY нагадують, що у таких місцях є нюанси. Буває, що хтось у кімнаті хропе або грубий. Попри це, хостели є безпечним способом ночівлі поза домом. Що стосується плюсів, варто відзначити, що це:

Дешево; Ви можете зустріти цікавих людей; є сейф; можна вибрати локацію недалеко від центру.

Мінуси: відсутність власної кімнати; низький комфорт.

Майже безкоштовне проживання — намет

Намет — відмінна річ. Однак слід пам'ятати, що у деяких країнах, у тому числі у Польщі, встановлення наметів у місцях, не призначених для цього, є незаконним. Врахуйте, є країни, в яких не буде серйозних проблем з розкладанням намету. Норвегія, Швеція та Фінляндія гарантують людям право спілкуватися з природою. Відпочинок на дикій природі рекомендується у цих країнах. Естонія дозволяє розбивати намети у національних парках. В інших місцях, таких як Нідерланди, Бельгія, Люксембург, спати у наметі заборонено. Перед поїздкою варто перевірити правову ситуацію в окремих країнах. Вірним виходом є покупка місця на курортах, де є не тільки доступ до туалету та гарячій воді, але й простір для легального багаття.

Переваги: дешево або безкоштовно; спілкування з природою; пригода.

Недоліки: низький комфорт; встановлення намету займає час, та носити її з собою проблематично; є залежність від погодних умов.

Безкоштовне проживання — Couchsurfing

Безумовно кращий спосіб подорожувати дешево. Couchsurfing — це інтернет-платформа, де люди пропонують місце проживання. Ви бачите профіль господаря, тобто людини, яка приймає. Виходячи з цього, Ви вирішуєте, чи хочете Ви відправити запит на нічліг. У профілі є така інформація, як інтереси, походження, вік, рід занять, причини коучсерфінга, опис квартири, рейтинги та думки інших користувачів. Він також включає фотографії людини та місця, де можна провести ніч. Ви відправляєте повідомлення людині та чекаєте відповіді. У свою чергу, він бачить Ваш профіль з тією ж інформацією. Ідея здається божевільною, але це не так. Вона заснована на 100% на довірі. І господар, й мандрівник не впевнені, з ким вони зустрінуться. Проте, рекомендується запитувати доступ до соціальних мереж або контактам за допомогою відеодзвінка.

Таким чином, можна зустріти дивних людей у всьому світі. Господарі зазвичай намагаються зробити поїздку успішною та відносяться до Вас, як до старих друзів, які відвідують на вихідні. Вони готують або замовляють їжу, намагаються допомогти на кожному етапі подорожі. Варто відзначити, що це не сайт знайомств. Це дивна пригода, яку кожен повинен випробувати хоча б раз у житті!

Плюси: безкоштовно; будинок, сімейна атмосфера; пригода; досить високий комфорт.

Мінуси: непередбачені обставини; іноді відповідь не отримана.

Підсумовуючи, зауважимо, що для поїздки краще вибрати 5-зірковий готель. Однак хіба це не дуже легко? Варто шукати альтернативи, та зробити подорож по-справжньому дивною пригодою. Ретельно продумайте кожен варіант у залежності від індивідуальних переваг, потреб та портфоліо.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини