Робота в IT не тільки для програмістів. ТОП 3 професій з гарантією зайнятості та хорошою зарплатою

1140
Facebook Twitter
Робота в IT не тільки для програмістів. ТОП 3 професій з гарантією зайнятості та хорошою зарплатою

Багато молоді та більш досвідчені люди хотіли б тісно зв'язатися зі сферою інформаційних технологій, але не писати коди. Ознайомтеся з іншими найбільш бажаними професіями, які гарантують гарну зарплату.

В ІТ-галузі зайнято більш ніж 450 тисяч фахівців. Не всі працюють програмістами або адміністраторами, а також не кожна залучена особа має закінчену вищу освіту, хоча воно того варте. Зауважимо, що багато молоді та більш досвідчені люди хотіли б тісно зв'язатися зі сферою інформаційних технологій, але не писати коди. Ознайомтеся з іншими найбільш бажаними професіями, які гарантують гарну зарплату та їм не складно навчитися, навіть якщо раніше не було спільного з ІТ-індустрією.

Дефіцит в ІТ-галузі не зменшується — тільки минулого року на Pracuj.pl з'явилося майже 90 тисяч пропозиції роботи у цьому секторі. На це є дві причини. Перш за все, з'являється все більше компаній, навіть ІТ, яким потрібні профільні фахівці. По-друге, через демографічний спад занадто мало студентів продовжують вивчати комп'ютерні технології — всього 13-14 тис. осіб на рік.

Світ ІТ — це не тільки кваліфіковані програмісти

IT-індустрія — не тільки програмісти з технічною освітою в авторитетному університеті. Сьогодні близько 10% осіб, які претендують на роботу у секторі, не мають вищої освіти, 30% є випускниками очних та онлайн-курсів, 46% серед тих, хто має вищу освіту, нетехнічні випускники. Звідки ця тенденція? Виявляється, ІТ пропонує ряд професій, для яких можна перепідготуватися. Які ці спеціалізації?

Перевірте ТОП 3 найбажаніших професій в IT

  1. Тестувальник (tester manualny). Тестер програмного забезпечення на даний час є одним з найбільш затребуваних ІТ-фахівців у Польщі. Це результат галузевого балансу людського капіталу в ІТ-секторі, підготовленого PARP та Ягеллонським університетом. Водночас, це одна з тих професій, яку Ви можете швидко отримати, мати гарантію зайнятості та хорошу зарплату. Підтвердження можна знайти у даних Wynagrarzenia.pl — середній заробіток молодшого ручного тестера становить близько 4,3 тис zł. Зі збільшенням досвіду роботи в якості спеціаліста, тобто приблизно через 2 роки роботи — це уже 6000 zł. У свою чергу, старший тестувальник заробляє майже 9 тисяч zł.
  2. Скрам Майстер (Scrum Master). Швидкий технологічний розвиток у світі означає, що попит на ІТ-компанії та нові робочі місця, які можуть прискорити та поліпшити процеси розробки програмного забезпечення, зростає стрімкими темпами. Одним з таких змагань є майстер скрам. Його роль полягає, перш за все, у тому, щоб переконатися, що команда розуміє та використовує скрам (основа поведінки, яка дозволяє продуктивно виробляти продукти максимально можливої ​​цінності). Щоб стати майстром скрам, не потрібно мати технічну освіту та навички програмування. М'які навички (спілкування, ведення переговорів) є ключовими для підтримки, вислуховування та розв’язання командних завдань, які обмежують прогрес у програмуванні. Знання процесу розробки програмного забезпечення також буде корисно — адже, одне із завдань майстра Scrum — поліпшити цей процес та створити проєктні команди.
  3. Технічний редактор або копірайтер — це людина, яка створює та редагує технічні специфікації, керівництва, розробляє навчальні відеоролики. У результаті він надає кінцевому користувачеві всю необхідну інформацію, щоб забезпечити безпроблемне використання системи або додатку. Вам не потрібно мати будь-які технічні навички у цій професії, та гуманітарій тут зможе проявити себе більш повною мірою, ніж фахівець з інформаційних технологій. Перевага — знання технічних питань, хоча важливіші креативність, легке перо та ефективне використання іноземної мови (найчастіше англійської).

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що не тільки програмісти працюють в ІТ секторі. Більш того, у напрямку інформаційних технологій можуть реалізувати себе люди без технічного складу розуму. Сьогодні будь-яка людина може приєднатися до ІТ-індустрії, попри освіту та досвід, головне — правильно вибрати профіль, цілком віддатися вивченню нового та роботі, тоді результат не змусить себе чекати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

21.09 - День відкритих дверей - Навчання в Польщі 2025, 2026

Пропозиція

Запрошуємо Вас безкоштовно відвідати "День відкритих дверей у офісах UP-STUDY" та дізнатися як вступити у кращі ВНЗ Польщі зі знижкою 50%

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини