Робота для студентів — де її шукати?

1231
Facebook Twitter
Робота для студентів — де її шукати?

Робота для студента під мікроскопом? Дізнайтеся, як Ви можете заробляти, навчаючись у Польщі, та знайдіть цікаві пропозиції щодо підробітку.

Молоді поляки хочуть бути професійно активними, а в отриманні практичного досвіду вони зацікавлені, оскільки прагнуть виглядати привабливішими в очах локальних та міжнародних роботодавців. Зрештою, завдяки поєднанню підробітку з навчанням вони можуть отримати гроші, необхідні для оплати академічних послуг, вечірок з друзями або подорожей. Давайте подивимося, де молоді люди, серед яких резиденти та іноземці, які навчаються у польських ВНЗ, все ще можуть шукати роботу та що означає зайнятість для студента. Робота для студента під мікроскопом? Дізнайтеся, як Ви можете заробляти, навчаючись у Польщі, та знайдіть цікаві пропозиції щодо підробітку.

Яка робота відмінно підходить для студента?

Є різні роботи, присвячені учням університетів. Студенти шукають як постійну роботу з частковою зайнятістю, так і додаткову та сезонну роботу, а також онлайн-працю для самозайнятих. Варто подумати, яка з них підходить найкраще.

Робота для студента на практиці

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що польські студенти мають посади з низькою відповідальністю, де досвід часто не потрібен — ті, за якими легко навчити практично будь-кого. Денні та вечірні студенти в основному працюють у наступних сферах:

  • Обслуговування клієнтів. Студенти можуть розраховувати на роботу у продуктових, винних, книжкових магазинах, бутиках та на автозаправних станціях. Ця робота виконується вечорами та у вихідні дні. Найчастіше це ґрунтується тільки на «стоянні на касі» та виконанні простих організаційних та замовних робіт у магазині. У цій галузі можна розраховувати на легальну зайнятість — в основному на контракт на роботу/замовлення, а також на часткову зайнятість.
  • Гастрономія. Студенти прагнуть використовувати заклади громадського харчування, де погоджуються на роботу в якості помічника на кухні. Робота зазвичай проходить вечорами та у вихідні дні.
  • Фізична праця. Пропозиції про роботу такого типу з'являються в агентствах з працевлаштування та бюро, тому що у більшості випадків це легальна зайнятість. На жаль, доходи невеликі, коло обов'язків невідоме, а можливості розвитку дуже обмежені.
  • Розповсюдження газет та листівок та розміщення плакатів. Це додаткова робота для студента — тут не отримують високу плату за це, але й робочий час не тривалий. Проте, можна заробити кілька центів до стипендії або кишенькові гроші при роздаванні листівок.
  • Просування у гіпермаркетах та торгових центрах. Для цього виду роботи шукають молодих, привабливих жінок. Вони просувають товари на невеликих стендах у гіпермаркетах — зазвичай з п'ятниці до неділі, отримують досить високу погодинну оплату.
  • Співробітник з проведення інвентаризації у супермаркетах. Це ідеальна робота для студента, який не дбає про постійне місце зайнятості. Додаткова робота з інвентаризації складається у підрахунку стану магазину та складу на ринку товарів — зазвичай це робиться вночі.
  • Продажі та проведення опитувань гарячою лінією. Це робота для товариських та амбітних людей. Вона складається з телефонних дзвінків потенційним клієнтам різних брендів та переконання їх скористатися новими пропозиціями.

Де шукати роботу для різних типів зайнятості?

  • Пропозиції роботи для студентів доступні, серед іншого, в Інтернеті. Можна знайти їх на популярних порталах працевлаштування (Pracuj.pl, Careerbuilder, GazetaPraca, OlxPraca, PracaGratka) та соціальні медіа (LinkedIn, Facebook) або тематичних форумах.
  • Оголошення для шукачів також публікуються у місцевих газетах, на зупинках громадського транспорту та на рекламних стовпах, розташованих, наприклад, поруч з університетом.
  • Пропозиції про роботу доступні в офісах спеціалізованих агентств з працевлаштування, які працюють практично у кожному великому місті та бюро з працевлаштування. Студенти можуть шукати роботу самостійно — відправляючи своє резюме прямо у місця, де є вакансії.

Підсумовуючи, зауважимо, що сучасні студенти також можуть спробувати свої сили у самозайнятості. Перша пропозиція у цій області — надати репетиторство з іноземної мови або популярних шкільних предметів. Якщо це не підходить, вони можуть скористатися багатьма вигідними можливостями. Завжди є шанс знайти постійну роботу у сфері обслуговування клієнтів, гастрономії, виробництва або гарячої лінії. У будь-якому випадку, кожне із занять буде приносити додаткові кошти, а також досвід, що позитивно позначиться на майбутній кар'єрі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини