Робота в ІТ-індустрії. Подивіться, які вимоги

1393
Facebook Twitter
Робота в ІТ-індустрії. Подивіться, які вимоги

На даний час найбільший попит мають люди, які знають фонові мови, зокрема Java та JavaScript. То кого ж шукають компанії, які потребують ІТ-фахівцях? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю.

Робота програміста в IT-індустрії модна та добре оплачується? Навіть якщо це перевірений факт, потрібно пам'ятати, що цей сегмент ринку праці все ще бореться з дефіцитом. Програмістів не вистачає, але вимоги до них не змінюються та навіть ростуть. У 2019 році, щоб почати кар'єру у даному секторі, базових знань з двох простих технологій недостатньо. На даний час найбільший попит мають люди, які знають фонові мови, зокрема Java та JavaScript. Усвідомлення того, що курсу програмування на вихідних недостатньо, є вже у 69% поляків та іноземців, що знаходяться на території цієї європейської держави на довгостроковій підставі. То кого ж шукають компанії, які потребують ІТ-фахівцях? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю.

Очікування європейських роботодавців від фахівців ІТ-середовища

Досвідчені програмісти без проблем знаходять роботу, та єдина складність, з якою вони можуть зіткнутися, — це вибрати кращу пропозицію з точки зору оплати та бонусів. Однак, перш ніж вдасться набути досвіду роботи у комерційній ІТ-сфері, потрібно знайти роботу молодшого розробника. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що очікування роботодавців щодо навіть більш молодих програмістів постійно зростають.

Створення сайту може бути недостатньо

На даний час ІТ-фахівці поступаються тільки шахтарям, найбільш високооплачуваній професії у Польщі. Однак реалії роботи у цьому секторі змінюються з року в рік.

Кілька років тому, щоб стати молодшим програмістом, наприклад молодшим розробником зовнішнього інтерфейсу, було досить знати відносно прості мови: HTML, CSS. Додатковими перевагами були знання Gita та можливість збагачувати сайт фрагментами JavaScript, знайденими у мережі, навіть без глибокого знання мови.

На поточний момент від молодших програмістів, які працюють з інтерфейсом, потрібно знайомство з технологіями React або Angular, а також базові знання середовища Node.js, баз даних. Ці технології набагато складніше освоїти, ніж згадані HTML та CSS, які зазвичай сприймаються за кілька місяців. Більш того, front-ender повинен знати роботу back-enders, щоб мати можливість вносити незначні зміни у коди. Згідно з дослідженнями, у 2018 році мали попит Java та JavaScript — це фонові мови, пов'язані з роботою додатків та підтримкою бази даних. Їх вивчення вимагає більше часу, тому що їх набагато складніше освоїти, але, як видно, ці знання дадуть більше можливостей на ринку праці.

69% поляків знають, що курсу програмування вихідного дня недостатньо

Люди, які цікавляться навчанням програмуванню, добре знають, що для того, щоб отримати роботу у сфері ІТ, потрібно показати своє портфоліо роботодавцям. Має значення практика та знання відповідних технологій, адаптованих до поточних вимог ринку праці, який змінюється з року в рік. Школи програмування, які щорічно приймаються близько 3 тисяч учнів, стають все більш популярними. Проте, кількість студентів у польських університетах, які вступають на ІТ-напрям, теж щорічно збільшуються на 10%. Багато майбутніх програмістів розуміють, що тільки повноцінне навчання може гарантувати високий рівень знань, тим більше, учні ІТ-напрямків вже з другого курсу підшукують підробіток, для набуття досвіду та напрацювання портфоліо.

Підсумовуючи, варто зауважити, що з огляду на стабільне зростання винагороди працівників ІТ-сектора, тенденція якого зберігається до 2020 року, ще добрі кілька років молоді люди будуть прагнути зачепитися на цьому терені. Особливо це актуально у разі таких спеціальностей, як Web Developer та Java Developer. З огляду на те, що дефіцит програмістів спостерігається в усьому світі, з польським дипломом можна буде працевлаштуватися у будь-якому куточку світу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини