Робота після навчання у Польщі. Навчання, яке дає можливість працювати

1340
Facebook Twitter
Робота після навчання у Польщі. Навчання, яке дає можливість працювати

Чи змінилися тенденції у порівнянні з попередніми роками? Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують подивитися на вибір та тенденції молодих людей у 2021/2022.

Експерти сфери освіти Республіки Польща, ВНЗ якої все частіше віддають перевагу українці та інші іноземці, а також молоді люди та керівники університетів — всі чекали результатів набору на навчальний рік 2022/2023. Чи змінилися тенденції у порівнянні з попередніми роками? Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують подивитися на вибір та тенденції молодих людей у 2021/2022 та проаналізувати, чи змінилися вони у новому освітньому році у РП.

Яку область навчання вибрати?

Все більше молодих людей хочуть вивчати інформатику, тому що бачать у цьому шанс для успішної кар'єри. Університети також намагаються задовольнити потреби роботодавців та підготувати кандидатів з технічною компетенцією. Попри це, випускники, які отримали технічні професії не у змозі заповнити всі вакансії, які з'являються на ринку.

Постійно обговорюється висока заробітна плата у галузі, повідомляється про попит на фахівців, дискусії про дефіцит професій, пов'язаних з ІТ — все це вказує на те, що вибір ІТ є не тільки розумним, але й найбільш перспективним, а робота після навчання практично гарантована.

Які дослідження мають майбутнє?

З одного боку, у Польщі проглядається брак кваліфікованих технічних працівників, а з іншого боку, серед студентів все ще залишаються популярними області, які не передбачають перспективи працевлаштування на більш пізньому етапі. Багато з них вибирають навчання, не замислюючись про те, чи вдасться працевлаштуватися після отримання кваліфікації. Щоб полегшити кандидатам рішення про те, в які навчальні заклади вступати, було запущено державне дослідження site.gov.pl, яке являє собою збірник важливої ​​інформації про польські університети, рівні освіти та інші дані. Також якщо Ви приблизно визначилися з локацією навчання та бажаєте отримувати професію в одному з обраних університетів цієї європейської країни, варто звернутися за допомогою до фахівців UP-STUDY. Наші експерти не тільки представлять вичерпну інформацію щодо ВНЗ та спеціальностей, а й нададуть повний спектр посередницьких послуг, починаючи від подачі документів для зарахування, закінчуючи підтримкою у питаннях вибору житла та відкриття візи. Майбутніх студентів також підтримує система ELA, яка публікує дані про професійне майбутнє випускників університетів (сума заробітку, період пошуку роботи та інше). Завдяки зібраним даним, потенційні учні можуть шукати найвигідніші галузі навчання.

Майбутні напрямки досліджень — рейтинг

Які напрями навчання були популярними у 2021/2022 навчальному році? Список, що публікується Міністерством науки та вищої освіти з урахуванням очного навчання у першому циклі та магістратури, виглядає наступним чином:

Як показують дані щодо набору на 2022/23 рік, ситуація не змінилася, оскільки й тенденції ринку праці поки акцентують увагу на колишніх позиціях.

Рейтинг, в якому ІТ посідає перше місце, показує, що кандидати, що вступають до університету, обізнані про те, якими є майбутні області навчання.

Підсумовуючи, зауважимо, що роботодавці з галузі постійно популяризують програмування серед молоді та показують їм, що це не такий складний шлях розвитку. Вони роблять це через співпрацю з університетами, освітні ініціативи. Ви також можете знайти пропозиції про роботу, в яких підприємці можуть наймати співробітників без досвіду — якщо вони проявляють схильність до виконання пов'язаних з ІТ професій. Тому, все більше молодих людей орієнтуються саме на сферу інформаційних технологій, та така тенденція збережеться ще кілька років поспіль.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини