Робота для молоді — почни свою кар'єру у сфері фінансів та банківської справи

1213
Facebook Twitter
Робота для молоді — почни свою кар'єру у сфері фінансів та банківської справи

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують ознайомитися з інформацією про те, як отримати досвід, який стане у пригоді у банківському секторі, а також де у Польщі можна вчитися на банківського співробітника або фінансиста.

Витік даних, Identity Access Management, Business Analyst — це лише деякі з багатьох сучасних робочих місць у сучасній банківській сфері. Багато з навичок, очікуваних банками, які необхідні для розвитку кар'єри, ще не можуть бути придбані в установах освіти або на курсах. Потрібна практика, яка дозволить отримати привабливі для роботодавців цієї сфери компетенції. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують ознайомитися з інформацією про те, як отримати досвід, який стане у пригоді у банківському секторі, а також де у Польщі можна вчитися на банківського співробітника або фінансиста.

Робота у банку — це все ще привабливо?

Всього близько десятка років тому кар'єра у банку була мрією практично кожної молодої людини, що вивчає фінанси та банківську справу. Водночас, найбільший обсяг робіт стосувався, насамперед, роботи з клієнтом — пропонуючи та продаючи банківські продукти, аналізуючи кредитоспроможність та підтримку клієнтів у процесі прийняття рішень. Останнім часом фінансовий та банківський сектор зазнав величезних метаморфоз. Співробітники з обслуговування клієнтів більше не є найбільш затребуваними фахівцями у цьому секторі (хоча багато банків все ще приймають на роботу у цих областях). Зараз банки роблять ставки на, так званий бек-офіс, та робота людей із зони Front Office (тобто тих, хто має контакти з клієнтом) також змінюється.

Співробітник бек-офісу — посади у банку

На даний час банківські структури в основному шукають:

  • аналітиків даних;
  • співробітників банківських операцій бек-офісу (захист банківських транзакцій, оброблення процесів моніторингу транзакцій, звітність щодо транзакцій, моніторинг відповідності).

Для банківських центрів загального обслуговування, також зі знанням іноземних мов, потрібні:

  • бухгалтери;
  • співробітники ІТ-відділу (в основному, розробники Java та люди, що керують процесом розробки — Scrum Master).

Звичайно, паралельний набір персоналу здійснюється на посади фронт-офісу (наприклад, консультант щодо роботи з клієнтами). Інтенсивно шукають людей з новими спеціалізаціями — фахівців з боротьби з відмиванням грошей та експертів, які піклуються про безпеку банківських рахунків. У цьому напрямку може розвиватися професійна кар'єра людини, яка вибирає стажування у банку!

Як стати затребуваним фахівцем?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, у першу чергу, потрібно мати відповідну освіту. Лише маючи ґрунтовну базу можна вдаватися до курсів, які дозволять підвищити кваліфікацію, щоб йти у ногу з часом. Для навчання на факультетах «Фінанси та банківська справа», а також «Бухгалтерський облік», варто вибрати один з наступних ВНЗ:

Якщо ми говоримо про такі навички, як витік даних, управління доступом для посвідчень, то не можна нехтувати способом придбання досвіду за допомогою практики. Тільки як його отримати, адже більшість цих типів посад вимагають хоча б основ знань та досвіду. У деяких експертів області є ідея — розпочати свою кар'єру максимально рано (під час придбання кваліфікації) та вибрати компанію, яка пропонує великі можливості для розвитку (стажування, практику, підробіток, замінюючи співробітника у декреті).

Підсумовуючи, зауважимо, що сфера банківських послуг та фінансів вимагає від молодих фахівців не тільки знань, а й досвіду. Проте, варто врахувати, що багато великих міжнародних компаній на ринку праці не пред'являють дуже високі та суворі вимоги до молоді. До корпорації приходять люди з різною освітою та досвідом. Ці компанії часто наймають кандидатів незабаром після випуску, щоб навчати їх у конкретній області, необхідній для виконання завдань.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини