Педагогіка та працевлаштування. Що робити після навчання на педагога?

1317
Facebook Twitter
Педагогіка та працевлаштування. Що робити після навчання на педагога?

Ви ставите питанням, чи варто вчитися педагогіці? Педагогічні дослідження завжди були популярні. Нижче фахівці UP-STUDY пропонують розглянути, чим можна зайнятися після педагогічних досліджень.

Ви ставите питанням, чи варто вчитися педагогіці? Педагогічні дослідження завжди були популярні, але в останні роки помітно зменшилася кількість претендентів на подібних факультетах. Причиною є зміна тенденцій ринку, а також недавня реформа системи освіти, що не спонукає молодих людей робити кар'єру у педагогічній професії. Якщо Ви все ж зацікавлені у подібних дослідженнях, перевірте, скільки хороших професій можна отримати після цієї галузі навчання!

Правда у тому, що педагогіка має різні спеціалізації, які надають набагато ширші професійні можливості, ніж робота у школі. Нижче фахівці UP-STUDY пропонують розглянути, чим можна зайнятися після педагогічних досліджень.

Педагогічні дослідження — яка область навчання?

Педагогіка включена до суспільних та гуманітарних наук, але як область дослідження має досить міждисциплінарний характер. Він сфокусований на освіті, у широкому розумінні, тобто на навчанні та вихованні, як молоді, так і дорослих. Ось чому люди, які навчаються у цій сфері у процесі набуття знань, дізнаються про проблеми в області психології, соціології, антропології, біології, філософії, етики, економіки, історії та багатьох інших.

Існує так багато можливостей для використання педагогіки, що все ще розвиваються нові спеціальності, які відповідають потребам сучасного світу та водночас надають шанс знайти цікаву роботу після навчання у місцях, не обов'язково пов'язаних зі школою.

В області спеціальної освіти пропонуються різні напрямки:

  • Олігофренопедагогіка — це педагогіка людей з обмеженими інтелектуальними можливостями; завершення цієї спеціальності дозволяє знайти роботу, у тому числі у дитячих садах та школах для дітей з обмеженими можливостями, а також у денних кімнатах та центрах з догляду за людьми з обмеженими інтелектуальними можливостями.
  • Сурдопедагогіка — педагогіка людей з порушеннями слуху.
  • Тифлопедагогіка — педагогіка людей з порушеннями зору.
  • Трудотерапія — завершення цього курсу дозволяє проводити трудотерапію для людей з обмеженими можливостями, тобто форму реабілітації за допомогою фізичних вправ, мистецтва або ерготерапії (терапія через роботу).
  • Асистент для інваліда — завершення цієї спеціальності означає отримання компетенції спеціального педагога та можливості працевлаштування, наприклад, у центрі соціального забезпечення або в організації, що займається доглядом за інвалідами.
  • Педагогіка — спеціалізація ресоціалізації та можливості працевлаштування.
  • Педагогіка ресоціалізації — це спеціальність, яка готує людей до роботи з соціально дезадаптованими людьми. Тому випускник цього факультету може працювати з важкою молоддю у консультаційному, виправному чи іншому навчальному центрі для неповнолітніх.

Фахівці з ресоціалізації знаходять роботу у Пенітенціарній службі в якості тюремних педагогів (ресоціалізація) та частіше у поліції.

Де можна вивчити спеціальності педагогіки?

Педагогічні дослідження пропонуються більшістю університетів у Польщі — педагогічний факультет присутній, серед іншого, у Вроцлавському університеті менеджменту, Академії суспільних наук у Кракові, Ольштинському університеті, Варшавському університеті, Силезькому університеті, Університеті Яна Кохановського у Кельце та Білостокському університеті. Кожен із запропонованих ВНЗ має достатній вибір спеціальностей. Деякі з них є партнерами нашого центру, тому за більш детальною інформацією звертайтеся до наших представництв.

Отже, педагогіка та її окремі спеціалізації досить часто входять до числа областей навчання, пропонованих недержавними університетами. У більшості університетів Польщі педагогіка може бути завершена в очній та заочній формах. Передбачено навчання першого, другого циклу та неподільна магістратура, а також післядипломне навчання для отримання додаткових знань з даної спеціальності. Вибір спеціальностей великий, та й можливості працевлаштування не малі, тому якщо Ви зацікавлені у педагогіці, не варто відмовлятися від мрії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини