Робота на канікули для студента за кордоном — як поєднати відпочинок та заробіток?

2120
Facebook Twitter
Робота на канікули для студента за кордоном — як поєднати відпочинок та заробіток?

Багато хто, відмовляючись від відпочинку, працюють кілька годин на день. Однак є можливість заробляти та відпочивати одночасно. Як продуктивно проводити канікули? Про це поговоримо у статті.

Щорічно польські студенти, серед яких чимало українців, виїжджають за кордон у пошуках заробітку. Багато хто, відмовляючись від відпочинку, працюють кілька годин на день. Однак є можливість заробляти та відпочивати одночасно. Як продуктивно проводити канікули? Про це поговоримо у статті.

Тимчасова робота за кордоном для студентів польських університетів

Деякі студенти закладів освіти видирають для тимчасової роботи Кубу. За словами однієї зі студенток, це було для неї ідеальним рішенням: блакитний відтінок Середземного моря, теплий пісок та, крім того, безліч розваг. Варто зауважити, що попри те, на яку країну націлений учень польського університету, щоб заробити під час канікул, потрібно мати ефективне CV англійською мовою. Детальне резюме принесе плоди за кілька днів (максимум тижнів). Щоб знайти роботу за кордоном, слід звернутися до бюро кар'єри, що діє при кожному польському ВНЗ. Саме у цій структурі можна перевірити якість складеної біографії, дізнатися про відкриті вакансії, як у межах Польщі, так і за кордоном, а також є можливість взяти участь у тренінгах, спрямованих на успішне проходження співбесід.

Робота для студента з польського університету за кордоном зазвичай пов'язана з закладами громадського харчування, туристичними центрами, клубами. Турбота про дітей, як помічниця господарством або для літніх людей є ще одним популярним вибором. Слід зазначити, що мова йде про цілодобовий догляд або у певний час, що дало б можливість поєднувати роботу та відпочинок.

Багато пропозиції, які з'являються під час курортного сезону, включають роботу з вирощування та збирання фруктів або овочів — спаржі, полуниці, винограду. У разі таких поїздок дуже легко поєднувати період навчання, іспити з поїздками.

Робота за кордоном для учнів закладів вищої освіти — дуже хороший спосіб отримати перший досвід роботи. Часто це можливість вивчити мову. Також, подорож такого роду може стати індикатором для перевірки Ваших навичок міжособистісного спілкування або адаптації у новому середовищі.

Сезонна робота у Польщі

Що робити, якщо Ви не хочете відправлятися у такі далекі подорожі у пошуках літньої роботи? Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що у Польщі пропозицій не менше, у тому числі й на морському узбережжі. Починаючи з роботи у незліченних пабах, продовольчих кіосках, тавернах та дискотеках, та закінчуючи готелями та курортами. Щорічно прибережні роботодавці розміщують ряд рекламних оголошень, де вони пропонують не тільки роботу, а й проживання, а часто й харчування. Знайти роботу за стійкою бару на березі моря у Польщі досить просто. Найчастіше, досвід не потрібно, як і знання додаткової мови. В інтернеті повно такої реклами, головне — визначитися з локацією! Працюючи з 18 до 2, 3 ночі, у співробітників на таких посадах залишається маса часу, щоб помилуватися чарівністю Балтійського моря.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що є дійсно багато способів заробити гроші під час канікул, попри Ваші вимоги та те, що Ви хотіли б зробити. Важливо відзначити, що не обов'язково їхати з Польщі за кордон, тому що пропозиції про роботу на час літніх канікул у РП стали дійсно привабливими. Якщо Ви все-таки маєте бажання виїхати на літо, щоб підзаробити та попрактикувати мову, тоді пропозиції краще шукати через бюро кар'єри або агентства з працевлаштування, щоб захистити себе від недобросовісних посередників.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини