Робота на канікулах — ідеї для студентів польських університетів

953
Facebook Twitter
Робота на канікулах — ідеї для студентів польських університетів

Стаття стане у пригоді всім студентам іноземних установ, оскільки ми розповімо про те, в яких сферах краще шукати тимчасову роботу, та висвітлимо вже сформовані тенденції серед молодих людей університетів РП.

Чим раніше вийти на ринок праці, тим більше шансів пустити кар'єру наміченим курсом. Таким девізом керуються прагматичні студенти європейських університетів, тому прагнуть поєднувати роботу з навчанням або підробляти під час літніх канікул. Думка експертів підтверджує доцільність такого рішення, через що учні польських та інших ВНЗ країн Європи виявляють особливу старанність у гонитві за набуттям практичних навичок та додаткових компетенцій. Стаття стане у пригоді всім студентам іноземних установ, оскільки ми розповімо про те, в яких сферах краще шукати тимчасову роботу, та висвітлимо вже сформовані тенденції серед молодих людей університетів РП.

Яким напрямкам зайнятості віддають перевагу учні польських ВНЗ?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що підробіток під час навчання, як і сезонна робота на літо, допомагають не тільки поліпшити добробут, а й придбати масу корисних навичок. Розглянемо найпопулярніші види робіт, які можна виконувати молодим людям, котрі ще не отримали кваліфікацію:

  • Робота у гастрономії. Не потрібно бути кухарем, щоб працювати зі стравами та неземними ароматами. Під час курортного сезону існує особлива потреба у помічниках кухні, офіціантах, барменах, а також людях, котрі виробляють та продають морозиво та вафлі. Приймаючи рішення про одну з цих робіт, не потрібно мати досвід, тому що роботодавець проводить професійне навчання. Перевага, що відрізняє цю роботу від інших, — це чайові. У поєднанні із заробітком вони можуть забезпечити задовільну суму, яка буде ефективно стимулювати до подальшої роботи. Крім того, обслуговуючи клієнтів, можна спілкуватися з цікавими особистостями, розширюючи мережу контактів, потенційно корисних у майбутньому.
  • Збір фруктів та овочів. Це приклад типової фізичної роботи, що виконується стоячи, часто у незручній позі. Це втомлює, а суворі умови, такі як висока температура у теплиці, не полегшують збір врожаю. Чи є у цієї роботи переваги? Це не вимагає досвіду або освіти. Крім того, приймаючи рішення збирати фрукти та овочі у РП або за кордоном, можна заробляти кілька тисяч на місяць. Роботодавці пропонують від 8 до 10 євро на годину.
  • Рятувальник. Робота пов'язана з великою відповідальністю, але приносить високий (як для студента) заробіток, водночас з невеликими вимогами. Для неї все, що потрібно, — це курс кваліфікованої першої допомоги та служби порятунку у воді, які часто фінансується роботодавцем.

  • Обслуговування клієнтів у кол центрі. Робота у такій компанії означає не тільки дзвінки, але й продовження контрактів, проведення опитувань, чат та поштова скринька. Така зайнятість може бути хорошим місцем для отримання першого досвіду. Все, що потрібно, це хороша дикція, терпіння та готовність працювати з клієнтом. Навіть якщо спочатку виникають проблеми з встановленням відносин з іншими людьми, компанії Call Center вкладають кошти у співробітників, проводячи серію маркетингових тренінгів. Крім того, знання іноземних мов також корисно, що може вплинути на розмір винагороди.
  • Догляд за дітьми. У цій ролі кожен може спробувати сили, попри досвід та навички, хоча деякі батьки можуть очікувати певної освіти або завершення курсів з догляду за дитиною. Точно так же обсяг обов'язків та робочий час залежать від волі роботодавця. Няня може бути затребувана повний робочий день, кілька годин на добу або випадковим чином. Робота вимагає відповідальності, розуму, проникливості та вміння будувати відносини з дитиною.
  • Хостес. Роль хостес — представляти компанію та просувати її. Залежно від обставин, співробітник може поширювати листівки та подарунки, вітати гостей та спонукати клієнтів ознайомитися з пропозицією стенду-підтримки. Отже, немає ніяких професійних вимог для людей, які займаються цією роботою. Досить того, що вони будуть товариськими, красивими та відкритими, а також доглянутими та привабливими. Погодинна ставка починається з 15 злотих та може доходити до 30.

Підсумовуючи, зауважимо, що це не всі варіанти роботи, як на літній сезон, так і в якості підробітку. Не менш популярними є: робота на заводі, мерчендайзинг, робота промоутером або репетитором. Студенти польських ВНЗ вибирають діяльність з урахуванням особистих переваг, навичок, кількості витраченого часу та майбутніх перспектив, та це є найкращим варіантом для молодих людей, які навчаються в європейських країнах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини