Як отримати рекомендації від роботодавця?

2027
Facebook Twitter
Як отримати рекомендації від роботодавця?

У процесі пошуку роботи всі стикаються з необхідністю надання рекомендаційних листів. Як же отримати рекомендації від колишнього роботодавця? Поговоримо про це у статті.

У процесі наймання, майбутній роботодавець запитує рекомендації, це не залежить від країни, в якій Ви претендуєте на посаду. Багато українців відправляються до Польщі для придбання європейської освіти, а також з метою тривалого працевлаштування. У процесі пошуку роботи вони стикаються з необхідністю надання рекомендаційних листів. Як же отримати рекомендації від колишнього роботодавця? Поговоримо про це у статті.

Що таке рекомендації та чому вони так важливі?

Рекомендації — це думка про роботу колишнього співробітника. Найчастіше вони представляються колишнім наймачем, але про подібну оцінці можна попросити колег та керівників проектів, в яких Ви брали участь. Сучасний процес наймання привертає увагу до посилань, тому що майбутній роботодавець хоче уникнути ризиків та звернутися до джерела, до людини, яка працювала з кандидатом у минулому. Польський відділ людських ресурсів розвивається, у результаті чого посилання розглядаються як один з етапів відбору кандидатів. Їх запитують на початку процесу наймання та перевіряють, коли буде обраний майбутній співробітник.

Рекомендації від роботодавця, які функції?

Рекомендації призначені для перевірки формальних аспектів та того, чи дійсно кандидат придбав професійний досвід, а також для встановлення справжніх навичок роботи майбутніх співробітників. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу студентів університетів Республіки Польща, які поєднують навчання з підробітком, на те, що у процесі такого типу зайнятості варто подбати про рекомендаційні листи від колишніх наймачів.



Як попросити фактичного/колишнього роботодавця надати рекомендації?

Важливо пройшовши практику або стажування попросити рекомендації у роботодавця. Радимо заповнювати «теку для прийняття на роботу» та запитувати рекомендації у роботодавців ще у процесі взаємодії. Це може бути вирішальним моментом у майбутньому процесі відбору при пошуку нової роботи.

Типи посилань та як їх отримати?

  • Формальні посилання. Цей тип документа підтверджує формальні питання: період роботи, посаду, на якій був залучений співробітник та його обов'язки. Як отримати? Коли закінчуєте співпрацю з компанією, можна рвидрукувати документ самостійно та попросити начальника підписати.
  • Посилання на сильні та слабкі сторони кандидата. Якщо майбутньому роботодавцю потрібна інформація про те, яким співробітником кандидат був на попередньому місці роботи, варто припасти рекомендації, які описують сильні сторони. Попередній керівник повинен включити опис навичок до них, як, наприклад, виглядала співпраця з колегами, з чим справлялися виключно добре, та над чим потрібно працювати. Як отримати? Варто попросити написати кілька пропозицій про свою роботу начальника або менеджера проекту на момент відходу з посади.
  • Телефонні довідки. Людські ресурси фокусуються на перевірці навичок та досвіду телефоном. Це ефективний метод наймання, тому що інформація надходить з самого джерела, а також спонтанно. Як отримати? Зазвичай під час першої співбесіди кандидатів просять назвати ім'я та прізвище людини, яка може висловити свою думку про Вас, а потім перевірити інформацію телефоном.

Підсумовуючи, варто зауважити, що під час процесу наймання найбільше цінують рекомендації від попередніх роботодавців. Звичайно, це найцінніший тип посилань, який можна отримати. Однак найчастіше їх отримання не є найпростішим, тому, у будь-якій ситуації, намагайтеся якомога м'якше іти з компанії та не спалювати за собою мости, щоб це не стало бар'єром при подальшому працевлаштуванні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини