Робота для студентів польських ВНЗ на літо — де шукати?

1063
Facebook Twitter
Робота для студентів польських ВНЗ на літо — де шукати?

Багато студентів України, які здобувають кваліфікацію в університетах РП, шукають сезонну роботу. Як та де її шукати? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши статтю.

Багато студентів України, а також наші земляки, які здобувають кваліфікацію в університетах Республіки Польща, шукають сезонну роботу. Перерва у навчанні дозволяє отримувати нові компетенції та покращувати бюджет, а додатковий запис у резюме часто полегшує перші кроки на шляху до кар'єри та робить кандидатів більш привабливими в очах рекрутерів. Як знайти роботу та де її шукати? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши статтю.

На що звертати увагу при пошуку роботи?

Пошук варто починати якомога раніше, канікули — період підвищеного інтересу до сезонної зайнятості, тому не варто відкладати це заняття на останню хвилину. Перед початком роботи та підписанням контракту доречно уважно прочитати потенційні обов'язки та перевірити, чи відповідає розмір винагороди попереднім домовленостям. Не менш важливим елементом є період зайнятості — його слід додатково уточнити, щоб він не виходив за рамки навчання.

Як студентам університетів вдається знайти роботу на літо?

Фахівці UP-STUDY рекомендують під час підбору підробітку, сезонної або постійної роботи використовувати всі доступні ресурси. Серед них варто особливо приділити увагу наступним способам пошуку:

  • Перегляд реклами на інтернет-порталах. Пошук для багатьох людей пов'язаний з утомливим переглядом сотень оголошень на інтернет-порталах, але сьогодні пропоновані послуги стали набагато більш інтуїтивно зрозумілими та зручними для користувача. Такі сайти, як pracuj.pl або olx.pl, є одними з найбільш популярних пошукових систем, завдяки яким можна сортувати пропозиції та вибирати найцікавіші, а потім відразу відповідати на кращі варіанти.
  • Відвідування популярних курортів. Одним з ефективних способів є поїздка до прибережних міст та подача резюме в обрані точки. Це рішення має багато переваг — воно дозволяє вибрати тільки ті місця, які відразу сподобаються, та домовитися про умови роботи та ставку безпосередньо з власником бізнесу.
  • Пошук стажувань та практик. Літні місяці також є відмінною можливістю пройти стажування або практику. Перевагою цього рішення є можливість застосувати знання, отримані у ВНЗ, та перевірити, чи відповідає галузь вимогам. Багато компаній, такі як http://bridgestone-poznan.pl/kariera дозволяють молоді знайомитися не тільки з організацією праці, а й зі специфікою роботи великих підприємств.
  • Використання офісів студентської кар'єри. Вони функціонують майже при кожному польському ВНЗ та надають хорошу інформацію про вакансії. Що важливо, послугами кар'єрних офісів також користуються роботодавці, зацікавлені у прийнятті на роботу молодих людей, тим самим шукаючи амбітних кандидатів, які хочуть отримати досвід та опинитися у новому середовищі.

Де польським студентам можна знайти сезонну роботу?

Збільшення пошуку кандидатів на роботу у літній сезон пов'язано, зокрема, зі штатними відпустками співробітників та плинністю кадрів. Під час канікул, студенти найбільш охоче підробляють у наступних сферах:

  • гастрономія;
  • сільське господарство;
  • торгівля,
  • туризм;
  • гостинність.

Підсумовуючи, підкреслимо, що значна частина студентів польських університетів прагнуть не тільки заповнити бюджет та набути досвіду, а й відпочити, тому підшукують роботу на літо на Балтійському узбережжі. Також великий попит мають літні стажування, які допомагають застосувати вже отримані знання та розібратися у сфері та її відповідності особистим уявленням. Взагалі, варто зауважити, що студенти європейських університетів рідко проводять час марно, що допомагає швидше побудувати кар'єру, та цю хорошу практику варто перейняти українцям, як у вітчизняних ВНЗ, так і, тим більше, закордонних.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини