Рейтинг ВНЗ України з широким спектром напрямків. Що перспективніше: навчання в Україні або Польщі?

6000
Facebook Twitter
Рейтинг ВНЗ України з широким спектром напрямків. Що перспективніше: навчання в Україні або Польщі?

У даній статті ми висвітлимо результати консолідованого рейтингу університетів України попереднього року, оскільки це найсвіжіші дані, а також розповімо, де українцям більше перспективно отримувати кваліфікацію.

На сьогодні, коли існує стільки недобросовісної реклами, абітурієнтам, для того, щоб скласти свою думку про університети та специфіку навчання у різних країнах, необхідно досліджувати це питання дуже ретельно, використовуючи інформацію тільки з перевірених ресурсів, думку експертів та вчених, а також підсумки всіляких рейтингів.

Тільки повною мірою володіючи необхідним обсягом інформації, можна зробити правильний та усвідомлений вибір.

Як і в інших країнах, в Україні існують свої внутрішні рейтинги, які мають різні класифікації та параметри оцінки структур вищої освіти. У даній статті ми висвітлимо результати консолідованого рейтингу університетів України попереднього року, оскільки це найсвіжіші дані, а також розповімо, де українцям більше перспективно отримувати кваліфікацію: на Батьківщині або у Республіці Польща.

Підсумки внутрішнього консолідованого рейтингу класичних університетів України

Результати консолідованого рейтингу включають підсумки кількох внутрішніх рейтингів, що дозволяє скласти остаточний перелік та визначити позицію. У нашому випадку, були використані результати наступних рейтингів: "ТОП-200 Україна", Рейтинг "Scopus", Міжнародний рейтинг "Вебометрикс". Ось хто вибився до десятки лідерів: Київський національний університет імені Т. Шевченка, Харківський національний університет ім. В. Каразіна, Львівський національний університет імені І. Франка, Сумський державний університет, Одеський національний університет ім. І. Мечникова, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, Дніпровський національний університет ім. О. Гончара, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, Донецький національний університет ім. В. Стуса.

Перераховані вищі навчальні заклади є структурами державного типу, а також орієнтуються на широкий діапазон профілів. Всі вони зараховують абітурієнтів з допомогою підсумків зовнішнього національного оцінювання, мають бюджетні відділення та великий вибір факультетів. Проте все частіше українці шукають варіанти навчання за кордоном.

Де більш перспективно отримувати кваліфікацію українцям?

Як показує практика, в останні кілька років вчитися за кордоном можна не тільки дешевше, ніж на Батьківщині, а й набагато перспективніше. Щоб не їхати за тридев'ять земель, але отримати якісний європейський диплом за помірною вартістю, наші співвітчизники відправляються до Польщі. Університети цієї країни відкриті для іноземців, та вже з моменту вступу відкривають перед ними масу можливостей, серед яких:

  • участь у програмах обміну студентами;
  • участь у наукових та дослідницьких групах;
  • суміщення роботи з навчанням.

Фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що в іноземних студентів у Польщі, як і у резидентів країни є багато шансів на те, щоб максимально здешевити й без того недорогу польську освіту. Серед можливостей є: завоювання гранту, отримання стипендії або ексклюзивної знижки, а також підробіток у позанавчальний час.

Підбиваючи підсумки, варто обов'язково підкреслити, що все частіше українці вибирають для отримання кваліфікації одну з Європейських країн, в основному Польщу, оскільки прагнуть вийти на міжнародний ринок праці. З якісним європейським дипломом, придбаним в університеті РП можна влаштуватися на роботу у будь-якій індустріально розвинутій державі. Отримавши трудовий досвід ще під час навчання завдяки підробітку, можна істотно підвищити і без того хороші шанси на успішне працевлаштування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини