Які потрібно надати документи, для виїзду до Польщі?

7827
Facebook Twitter
Які потрібно надати документи, для виїзду до Польщі?

Стаття буде корисна абсолютно всім українцям, оскільки ми розповімо, які документи потрібні для імміграції до Польщі, а ще, як та де їх можна отримати.

Вже ніж рік як в Україні діє безвізовий режим з Європейським Союзом, який скасовує необхідність оформлення візи у понад 30 країн.

Проте кандидати на навчання за кордоном, а також ті люди, які планують працевлаштування за контрактом зобов'язані пам'ятати, що для легального перебування на території іншої країни потрібна довгострокова віза. Оскільки більша частина абітурієнтів України вважають за краще отримання якісного європейського диплома в університетах Республіки Польща, їм знадобиться національна польська віза категорії D. Також зважаючи на події останніх років багато українських громадян прагнуть виїхати до Польщі з метою роботи, тому їм слід подбати про отримання аналогічного документа. Стаття буде корисна абсолютно всім українцям, оскільки ми розповімо, які документи потрібні для імміграції до Польщі, а ще, як та де їх можна отримати.

Особливості відкриття національної польської візи D

Фактично відкриття візи не відрізняється як для студентів, так і для громадян, які планують працювати за довгостроковим контрактом. Єдиною відмінністю у процесі оформлення є підстава для видачі: для студентів — це запрошення від установи вищої освіти, а для майбутніх співробітників польських компаній — запрошення на роботу або підписаний у двосторонньому порядку контракт. Розглянемо більш детально, що входить до пакета документів, які необхідно подати для відкриття національної польської візи:— обґрунтування для розгляду запиту на візовий дозвіл;— громадянський та закордонний паспорти з копіями всіх сторінок з відмітками;— поліс медичного страхування, який покриває зону всієї Європи, а також має покриття витрат 30 тисяч євро;— квитанція про оплату навчання та сервісного збору.

Для неповнолітніх, у тому числі, потрібно надати паспорт батьків, свідоцтво про народження абітурієнта, нотаріально завірений дозвіл на виїзд та додаткові документи в індивідуальних випадках (опіка, усиновлення, сирітство).Всі зібрані дані необхідно подати в одну з двох структур: Генеральне консульство Республіки Польща або Пункт приймання візових анкет, попередньо при цьому записавшись на вільну дату. До речі, студенти, які вступають з компанією UP-STUDY, можуть розраховувати на повну підтримку у питаннях оформлення тривалого дозвільного документа.

Переїзд та подальше перебування на території Польщі

При позитивній відповіді від структури, яка видає візу можна збирати речі. Фахівці UP-STUDY нагадують всім студентам польських установ вищої освіти, а також співробітникам польських компаній, які тільки приїхали в РП, що відразу після визначення з місцем проживання обов'язково необхідно замельдуватися. Мельдунек — це реєстрація за місцем проживання, яка не передбачає претензій на майно. Далі, при тривалому проживанні на території РП, при потребі продовжити термін, можна збирати документи на Карту побиту, які потрібно подавати до воєводства за місцем проживання. До слова, завдяки скасуванню правила 40 днів, Карту побиту можна оформляти вже після нетривалого перебування на польській території.

З вищевказаної інформації випливає, що основними документами, які потрібні для виїзду до Польщі є закордонний паспорт з візою, та страховий поліс. Подавати дані на отримання тривалого дозволу на перебування потрібно відразу після отримання підстави (запрошення від ВНЗ). Отримати візу не становить особливих проблем, але потрібно приділити належну увагу кожному з процесів оформлення, тоді старання увінчаються успіхом.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини