Робота в IT не тільки для програмістів. ТОП 3 професій з гарантією зайнятості та хорошою зарплатою

1266
Facebook Twitter
Робота в IT не тільки для програмістів. ТОП 3 професій з гарантією зайнятості та хорошою зарплатою

Багато молоді та більш досвідчені люди хотіли б тісно зв'язатися зі сферою інформаційних технологій, але не писати коди. Ознайомтеся з іншими найбільш бажаними професіями, які гарантують гарну зарплату.

В ІТ-галузі зайнято більш ніж 450 тисяч фахівців. Не всі працюють програмістами або адміністраторами, а також не кожна залучена особа має закінчену вищу освіту, хоча воно того варте. Зауважимо, що багато молоді та більш досвідчені люди хотіли б тісно зв'язатися зі сферою інформаційних технологій, але не писати коди. Ознайомтеся з іншими найбільш бажаними професіями, які гарантують гарну зарплату та їм не складно навчитися, навіть якщо раніше не було спільного з ІТ-індустрією.

Дефіцит в ІТ-галузі не зменшується — тільки минулого року на Pracuj.pl з'явилося майже 90 тисяч пропозиції роботи у цьому секторі. На це є дві причини. Перш за все, з'являється все більше компаній, навіть ІТ, яким потрібні профільні фахівці. По-друге, через демографічний спад занадто мало студентів продовжують вивчати комп'ютерні технології — всього 13-14 тис. осіб на рік.

Світ ІТ — це не тільки кваліфіковані програмісти

IT-індустрія — не тільки програмісти з технічною освітою в авторитетному університеті. Сьогодні близько 10% осіб, які претендують на роботу у секторі, не мають вищої освіти, 30% є випускниками очних та онлайн-курсів, 46% серед тих, хто має вищу освіту, нетехнічні випускники. Звідки ця тенденція? Виявляється, ІТ пропонує ряд професій, для яких можна перепідготуватися. Які ці спеціалізації?

Перевірте ТОП 3 найбажаніших професій в IT

  1. Тестувальник (tester manualny). Тестер програмного забезпечення на даний час є одним з найбільш затребуваних ІТ-фахівців у Польщі. Це результат галузевого балансу людського капіталу в ІТ-секторі, підготовленого PARP та Ягеллонським університетом. Водночас, це одна з тих професій, яку Ви можете швидко отримати, мати гарантію зайнятості та хорошу зарплату. Підтвердження можна знайти у даних Wynagrarzenia.pl — середній заробіток молодшого ручного тестера становить близько 4,3 тис zł. Зі збільшенням досвіду роботи в якості спеціаліста, тобто приблизно через 2 роки роботи — це уже 6000 zł. У свою чергу, старший тестувальник заробляє майже 9 тисяч zł.
  2. Скрам Майстер (Scrum Master). Швидкий технологічний розвиток у світі означає, що попит на ІТ-компанії та нові робочі місця, які можуть прискорити та поліпшити процеси розробки програмного забезпечення, зростає стрімкими темпами. Одним з таких змагань є майстер скрам. Його роль полягає, перш за все, у тому, щоб переконатися, що команда розуміє та використовує скрам (основа поведінки, яка дозволяє продуктивно виробляти продукти максимально можливої ​​цінності). Щоб стати майстром скрам, не потрібно мати технічну освіту та навички програмування. М'які навички (спілкування, ведення переговорів) є ключовими для підтримки, вислуховування та розв’язання командних завдань, які обмежують прогрес у програмуванні. Знання процесу розробки програмного забезпечення також буде корисно — адже, одне із завдань майстра Scrum — поліпшити цей процес та створити проєктні команди.
  3. Технічний редактор або копірайтер — це людина, яка створює та редагує технічні специфікації, керівництва, розробляє навчальні відеоролики. У результаті він надає кінцевому користувачеві всю необхідну інформацію, щоб забезпечити безпроблемне використання системи або додатку. Вам не потрібно мати будь-які технічні навички у цій професії, та гуманітарій тут зможе проявити себе більш повною мірою, ніж фахівець з інформаційних технологій. Перевага — знання технічних питань, хоча важливіші креативність, легке перо та ефективне використання іноземної мови (найчастіше англійської).

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що не тільки програмісти працюють в ІТ секторі. Більш того, у напрямку інформаційних технологій можуть реалізувати себе люди без технічного складу розуму. Сьогодні будь-яка людина може приєднатися до ІТ-індустрії, попри освіту та досвід, головне — правильно вибрати профіль, цілком віддатися вивченню нового та роботі, тоді результат не змусить себе чекати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини