QS World University Ranking 2019 — польські університети увійшли до переліку найкращих ВНЗ світу!

7836
Facebook Twitter
QS World University Ranking 2019 — польські університети увійшли до переліку найкращих ВНЗ світу!

У виданні 2019 року в QS World University Ranking увійшло 16 навчальних структур з Республіки Польщі. У цій статті ми розповімо, хто ж удостоївся цієї честі.

QS World University Ranking вважається одним з чотирьох найбільш важливих світових рейтингів установ вищої освіти, поряд з Times Higher Education, U-Multirank та Shanghai Ranking. У цьому списку представлено 1000 кращих університетів світу. У виданні 2019 року до рейтингу увійшло 16 навчальних структур з Республіки Польщі. Подивімось, хто став гідний цієї честі, а також обговоримо, чому іноді краще віддати перевагу ВНЗ не зі світових рейтингів.

Рейтинг найкращих закладів освіти світу

QS World University Ranking підготовлений британською компанією Quacquarelli Symmonds. Шість основних критеріїв беруться до уваги: ​​репутація в академічному середовищі, престиж серед роботодавців, співвідношення кількості лекторів до числа студентів, кількість цитувань та кількість студентів та співробітників з-за кордону. Уже котрий рік академічні спільноти різних країн світу з нетерпінням чекають підсумків даного рейтингу, адже його визнання означає, що університет протягом року зумів викластися на максимум, та це не пройшло повз увагу.

Польські університети у світовому рейтингу

Першою з польських установ, яка отримала честь перебувати серед інших іменитих ВНЗ є Варшавський Університет (394 позиція). Практично слідом за ним розташувався Ягеллонський університет у Кракові.

Варто також відзначити, що Гданський університет знову опинився у цьому престижному рейтингу.

Всього до QS World University Ranking 2019 увійшло 16 університетів з Польщі. UG є одним з двох університетів Померанії (разом з Гданьським технологічним університетом), які були включені до списку, тим самим зайнявши 5-е місце серед національних класичних університетів.

Місце Гданського університету у цьому зіставленні та той факт, що у ньому з'явилася така кількість ВНЗ Польщі, є великою честю для вищої освіти країни, та доказом того, що університети все більше цінуються та набувають авторитету у світі.

  • Університет Варшави
  • Ягеллонський університет
  • Варшавський технологічний університет

Кращий ВНЗ у списку — Массачусетський технологічний інститут (MIT). За ним слідували: Стенфордський та Гарвардський університети. Британський Оксфордський університет знаходиться відразу за ними.

Наступні місця належать: Каліфорнійському технологічному інституту (Caltech), ETH Zurich — Швейцарському федеральному технологічному інституту, Кембриджському університету, UCL (Лондонському глобальному університету), Імперському коледжу Лондона та Чиказькому університету.

Чи завжди українцям та абітурієнтам з Європи варто вибирати ВНЗ з ТОП 100 QS World University Ranking?

Фахівці UP-STUDY з висоти багаторічного досвіду підкреслюють, що топові ВНЗ безсумнівно мають багато переваг, проте вони підходять не кожному. Як не банально, але істотним бар'єром стає не тільки висока вибірковість, а й захмарна ціна освітнього року. До сотні рейтингу входять структури, середня вартість навчання в яких для іноземців становить 25-30 тисяч доларів на рік, та це без урахування додаткових витрат.

Підсумовуючи, зауважимо, що ВНЗ Польщі, котрі стали гідними подібної честі, а також всі академічні спільноти країни задоволені визнанням успіхів вітчизняної освіти. Так, це ще не топ-100, але добрий початок вже покладено.

Попадання до такого престижного рейтингу означає, що польські ВНЗ рухаються у правильному напрямку, їх потенціал відкритий для нововведень, а двері — для локальних та іноземних студентів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини