Програми стажування — чи варто подавати заявку?

2043
Facebook Twitter
Програми стажування — чи варто подавати заявку?

Великою перевагою тимчасової роботи є, в свою чергу, гнучкість, яку цінують студенти. Але це ще не всі плюси, які можна знайти в програмах стажування. Про решту дізнайтеся з нашої статті.

Корпорація, власна компанія, поїздка за кордон або тимчасова випадкова робота? Іноді відповідь на питання про найближче майбутнє очевидна, а іноді виникає безліч сумнівів за та проти кожного варіанта. Пам'ятайте, що Ваш вибір не «назавжди», як і те, що Ви вирішуєте, скільки хочете інвестувати у найближчі роки, щоб потім зібрати плоди цих інвестицій. Або, може бути, є ідеальний компроміс, який поєднує у собі переваги багатьох варіантів?

Корпорація — це спосіб, який зазвичай дозволяє отримати якісний досвід, працювати з кращими та багато чому навчитися. Відкриття власної компанії дає можливість втілювати свої ідеї та бачення, будувати та змінювати. Поїздка за кордон відкриває нові можливості, знайомство з іншими культурами та людьми. Великою перевагою тимчасової роботи є, у свою чергу, гнучкість, яку цінують студенти. Що якби був варіант, який би ці плюси поєднав? Правильно підібране стажування може стати таким рішенням.

Як виглядають програми стажувань?

Минув час, коли корпорації «переключилися» на стажистів, яким було наказано проводити заняття, котрі не мають нічого спільного з обіцяним їм становищем. На даний час кмітливий та цілеспрямований працівник перебуває у виграші, тому компанії вирішують навчати співробітників на етапі стажування. Найчастіше вони обирають випускників або студентів, які придбали теоретичні знання, але їм все ще не вистачає практичних навичок. Програма стажування, націлена на оцінку здібностей майбутнього співробітника, зазвичай триває від 3 місяців до 1,5 років. Після закінчення цього часу кандидат повинен мати можливість вільно займати одну з посад фахівця. Приблизний курс стажування полягає у наступному:

  • Участь у проектах та отримання досвіду, найчастіше у системі досягнення періодичних цілей.
  • Підписання договору, реалізація, знайомство з іншими стажистами.
  • Навчання розвитку професійних та додаткових навичок.
  • Оцінка куратора, підтримка та зворотний зв'язок.
  • Продовження роботи, вдосконалення навичок.
  • Переоцінка після закінчення стажування та спільне рішення про подальші кроки та розвиток у компанії.

Що очікує студентів після проходження стажування?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що все залежить від поєднання досягнень стажиста та можливостей, які пропонує компанія. Деякі компанії готують спеціалізовані посади тільки для кращої групи у команді, в якій проходило стажування. Інші, такі як міжнародна компанія British American Tobacco із сектору FMCG (швидко просувають споживчі товари), не створюють нездорову конкуренцію — вони беруть на себе роль тих, хто показує, що готовий до просування службою стажистів, які пройшли навчання у них. На додаток до переходу на посади фахівців, вони також пропонують управлінський шлях — після стажування, учасники можуть чекати управлінську програму, готуючись безпосередньо до ролі менеджера! По суті, стажист «перестрибує» роль фахівця у даному відділі.

Що шукати, коли Ви вибираєте місце для проходження стажування?

Ви безперечно повинні зробити вибір з урахуванням індивідуальних побажань. Зрештою, це кілька місяців зусиль та зобов'язань, тому варто інвестувати з розумом. Приймаючи рішення про програму стажування, варто перевірити, чи забезпечує вона участь у реальних проектах та бізнес-задачах, чи дозволяє технологія, яка використовується у компанії, отримати максимум можливостей та досвіду. Важливим аспектом є контакт з співробітниками та керівниками (можна Вам розраховувати на їх підтримку). Тільки в останньому випадку з'являється реальна можливість продемонструвати та отримати цінний досвід.

Отже, у Вас є сумніви з приводу, чи варто подавати заявку на стажування, тоді їх доречно відкинути. Однозначна відповідь — так, але необхідно ретельно вибирати компанію, де Ви хочете придбати досвід, а також визначитися з подальшими побажаннями. Все більше польських компаній пропонують стажистам привабливу зарплату поряд з різними пільгами, тому Ви отримаєте не тільки професійні навички, а й значно поліпшите своє матеріальне становище, а це важливо для багатьох студентів польських ВНЗ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини