Як студенту в Польщі знайти підробіток? Розглянемо варіанти

8443
Facebook Twitter
Як студенту в Польщі знайти підробіток? Розглянемо варіанти

В даній статті ми детально розкриємо питання про те, як знайти підробіток під час навчання, а також, про пошук роботи в Польщі для учнів з інших країн.

Відомо, що багато студентів з України, приїжджаючи до Польщі на навчання, через деякий час влаштовуються на роботу. Це обумовлено тим, що система освіти в польських університетах має досить вільний графік тому, грамотний розподіл часу дозволяє іноземним студентам знайти гарний підробіток. Основними причинами для роботи студентів під час навчання є потреба заробити на особисті нужди: оренда житла, харчування, канцелярія, проїзд та інші побутові витрати. Крім того, багато студентів хочуть бути фінансово незалежними від батьків та самостійно оплачувати своє навчання. Тому, в даній статті ми детально розкриємо питання про те, як знайти підробіток під час навчання, а також, про пошук роботи в Польщі для учнів з інших країн.

Легальна робота в Польщі

Польський ринок праці відкритий для іноземних студентів будь-якої форми навчання, але існує ряд умов, яких необхідно дотримуватися для легальної роботи. Студенти, що навчаються на денній основі, офіційно можуть працювати в період літніх канікул та у вільний від навчання час, без необхідного дозволу та обмежень. Відповідно, студенти, які вчаться на заочному відділенні, можуть працювати на постійній основі, але для цього їм слід отримати офіційний дозвіл. Також, студенти з інших країн, які вступили до університетів Польщі на підставі Карти Поляка, мають можливість влаштуватися на постійну роботу або підробіток без оформлення необхідного дозволу. Нижче ми приведемо приклади найпопулярніших вакансій серед студентів:

1. Сфера обслуговування. Студенти можуть розраховувати на оплату в цій галузі від 6 до 15 злотих/годину. Оскільки, польська держава є не тільки студентською, а й туристичною країною тому, знайти роботу в сфері обслуговування, а саме в барах, ресторанах, затишних кафе, готелях, сувенірних магазинах або великих торгових центрах, буде легко.

2. Репетиторство. Цей вид діяльності, на даний момент, має попит серед іноземних студентів. У Польщі можна знайти велику кількість охочих вивчити українську, російську, англійську мову. Зарплата за викладання, на сьогодні, становить від 40 злотих/годину.

3. Культурні заходи. Часто event-агентства шукають помічників для організації різних заходів на замовлення клієнта. Це можуть бути як великі концерти, так і приватні вечірки. Оплата за таку працю варіюється від 10 до 12 злотих/годину.

4. Сезонна робота. Існує такий вид діяльності для студентів, які хочуть підробити тільки під час літніх канікул. Оскільки, на такі вакансії не потрібно особливих вмінь, знань та досвіду, сезонні роботи в літній період для іноземних студентів — слушний варіант. Влітку в Польщі користуються популярністю збирачі овочів/фруктів/ягід, пакувальники, рятувальники на пляжах, контролери в парках атракціонів, а також, працівники громадського харчування. Оплата праці на сезонних роботах становить від 6 до 13 злотих/годину.

Як знайти роботу в Польщі для учнів?

Для початку, як і у всіх інших країнах, щоб влаштуватися на роботу в Польщі, студенту необхідно написати резюме, що містить в собі всю особисту інформацію про навички, характеристику, досвід роботи, освіту. Потім, віднести його або надіслати на електронну адресу в організацію, фірму або підприємство, на якому він хотів би працювати. Також, цікаву вакансію студент може знайти на спеціалізованих польських сайтах, що надають великий вибір вакансій.Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що пошук роботи в Польщі для іноземних студентів під час навчання — не складне завдання. Від студента потрібна самоорганізація та бажання для роботи. Підробіток на офіційних посадах в Республіці Польща відкриває можливість власного фінансового забезпечення, вдосконалення польської мови, знайомства з цікавими людьми, отримання досвіду в різних сферах діяльності та швидкої адаптації в польській державі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини