Програма обміну Erasmus. Особливості програми

11021
Facebook Twitter
Програма обміну Erasmus. Особливості програми

Під час навчання, не варто зосереджуватися тільки на локації Вашої установи вищої освіти, потрібно завжди розширювати горизонти, наприклад, за допомогою міжнародного обміну студентами.

Під час навчання, не варто зосереджуватися тільки на локації Вашої установи вищої освіти, потрібно завжди розширювати горизонти, наприклад, за допомогою міжнародного обміну студентами. Крім безцінного досвіду в сфері науки, можна розширити свій кругозір, подивитися нові міста, та познайомитися з новими людьми. Польські вищі навчальні заклади укладають з іноземними університетами двосторонні домовленості про спільний взаємний обмін студентами. Також, існують програми окремих організацій та проект Європейського Союзу — Erasmus. Варто врахувати, що несуттєво, з чиєї ініціативи організований обмін, від студентів вимагається висока успішність та інші види активності. Взагалі, щоб отримати всі переваги, на які можна претендувати, навчаючись в установах Республіки Польща, потрібно старанно вчитися, брати участь у конференціях, форумах та мати активну життєву позицію.

Різновиди програм обміну студентами

Всі програми можна розділити на:

  • проекти, які організовують університети. Чим більше та «міцніше» університет, тим більше він укладає контрактів про спільний обмін. Врахуйте, не тільки в англомовні країни можна відправитися на навчання, якщо Ви, наприклад, знаєте французьку, можна претендувати на навчання в Марселі або Парижі.
  • Erasmus+. Програма від Європейського Союзу, яка підтримує в навчанні, тренінгах та спорті студентів та молодих викладачів. Раніше ця програма складалася з двох: Erasmus та Erasmus Mundus.

Особливості програми обміну студентами Еразмус+

Ця програма, яка існує завдяки тому, що організатор — ЄС, постійно підтримує, контролює всі процеси, а також активно її розвиває та вдосконалює. Являє собою освітню програму, яка спрямована на те, щоб активізувати міжнародне співробітництво, та максимально підвищити мобільність учнів ВНЗ, викладачів, молодих вчених та установ вищої освіти в різних країнах. Такий проект мобільності — дуже хороший шанс для студентів, аспірантів, молодих викладачів, інших науково-педагогічних працівників отримати стипендіальні виплати для навчання або стажування у відповідному партнерському університеті. Можна розраховувати на компенсацію витрат на транспорт, наприклад, з Польщі до міста, де знаходиться ВНЗ, та назад. Також, стипендія, матеріальна виплата по якій складає 600-850 євро/місяць, в залежності від країни.

Необхідні дані для участі в проекті

Багато польських вищих навчальних закладів є учасниками даного проекту тому, студенти/аспіранти можуть звернутися в офіс Еразмус в своєму університеті, поцікавитися наявними напрямками програми, а також уточнити всі деталі. Дивлячись на те, що Еразмус + почав свою дію, варто стежити за термінами подачі документів на спеціальності, що цікавлять Вас та іншими можливими змінами. Але, загалом, для участі потрібно:

  • вибрати відповідну програму;
  • заповнити анкету та надати особисті дані;
  • сертифікат про володіння мовою, при чому, це може бути не тільки англійська;
  • виписка про успішність (природно, вчитися краще на високі оцінки);
  • есе на тему: «Чому саме Ви повинні отримати стипендію та шанс навчання в конкретному ВНЗ за кордоном?»;
  • свідоцтво про активну участь в наукових конференціях, симпозіумах, в дослідницьких проектах, на форумах.

Чим студент буде переконливіше, тим більше у нього шансів. Програмою керують досить молоді, цікаві, та в міру амбітні люди, які також вітають ініціативність, та активну життєву позицію.

Отже, Еразмус — програма для тих студентів та викладачів, які прагнуть до вивчення своєї професії в нових умовах, з іншого манерою викладання, або викладаючи, отримати нові знання. Це шанс, який не тільки познайомить Вас з іншою культурою, допоможе ще раз попрактикувати мову, приділити час лінгвістиці, а й окупить витрати на навчання. Еразмус та інші програми з обміну студентами стирає межі між студентами, та зміцнює міжнародне співробітництво.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини