Програма розвитку ІТ-талантів у Польщі

701
Facebook Twitter
Програма розвитку ІТ-талантів у Польщі

У відповідь на підвищений попит була створена Програма розвитку ІТ-талантів. Що вона передбачає? Розглянемо детальніше у статті.

Позиції в ІТ-індустрії на багатьох підприємствах залишаються вакантними через брак кваліфікованих співробітників. Дефіцит співробітників сфери інформаційних технологій спостерігаються не тільки у Республіці Польща, а й в Європі. За даними за 2019 рік загальний дефіцит становить близько мільйона фахівців. Варто зауважити, що не тільки представники чоловічої половини населення активно працюють або перекваліфіковуються у галузь. Жінки також вибирають відповідні спеціальності, причому не тільки ті, які пов'язані з тестуванням або адмініструванням, але також і з програмуванням, що у них чудово виходить. У відповідь на підвищений попит була створена Програма розвитку ІТ-талантів. Що вона передбачає? Розглянемо детальніше у статті.

Програма розвитку ІТ-талантів — що це?

У червні 2019 року набула чинності Постанова Ради Міністрів Республіки Польща від 28 травня 2019 року № 43 про створення багаторічної програми «Програма розвитку талантів в області інформаційних технологій на 2019-2029 роки». Таким чином, була введена програма підтримки молодих людей з видатними здібностями, які проявляються у таких областях, як програмування або розроблення комп'ютерних ігор. Вона доповнює проєкти, котрі існують (у тому числі, наприклад, IT-олімпіаду, Програму підтримки розвитку висококваліфікованих студентів) та заходи, що здійснюються міністерством, відповідальним за освіту та виховання, при одночасному реагуванні на потреби ринку праці.

Програма фінансується з державного бюджету. Встановлений ліміт становить 82,8 млн. зл. Всі випуски програми будуть складатися з двох напрямків: «Чемпіонати за алгоритму та програмування» та «Чемпіонати з розроблення комп'ютерних ігор».

Які цілі переслідує ця десятирічна програма?

Цілі точно визначені у вищезгаданій резолюції: «Основна мета Програми полягає в активізації молоді з середніх шкіл та локальних університетів з точки зору розвитку найпередовіших навичок в області інформаційних технологій, які включають алгоритмічне розв`язання проблем та програмування, а також розроблення комп'ютерних ігор, шляхом надання методичної та предметної підтримки».

Далі у документі були описані докладні цілі проєкту. Це включає, серед іншого:

  • надання підтримки молодим людям зі спеціальними навичками у програмній області, розвиток талантів з точки зору передових ІТ-компетенцій;
  • розвиток основних компетенцій для вчителів та викладачів з математики та предметів в області інформаційних технологій;
  • вирівнювання можливостей молодих людей з великих та малих центрів для придбання просунутих навичок в області алгоритміки, програмування та ігрового дизайну.

Плановані ефекти програми

Дозвіл передбачає певні програмні ефекти. Перш за все, підтримка учнів та студентів, підвищення їх кваліфікації. Вона також призначена для того, щоб математика, інформатика, ігровий дизайн та інше, сприймалися як області, які відкривають широкі перспективи на майбутнє.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що творці програми також розраховують на те, що наступні видання сприятимуть забезпеченню ринку праці сильним персоналом. Фахівці в області ІТ сьогодні необхідні для того, щоб польські компанії могли зосередитися на інноваціях, стати цінними конкурентоспроможними підрозділами на міжнародному ринку. Зауважимо, що з якісним польським дипломом можна буде працювати не тільки у локальному, а й у глобальному масштабі, тому, якщо Ви ще вибираєте напрямок досліджень, можливо варто придивитися до сектору ІТ та програми розвитку детальніше?!

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини