Front end developer — як почати програмування? Локація навчання у РП та заробіток

1106
Facebook Twitter
Front end developer — як почати програмування? Локація навчання у РП та заробіток

Де у Польщі її опанувати, у чому полягають переваги програмування, а також на які заробітки можуть розраховувати співробітники сфери ІТ — обговоримо це у статті.

Фронтенд-розробник фокусується на візуальних аспектах програмного забезпечення, котре створює. Відповідальний за те, що бачать користувачі: графічний інтерфейс програми, анімації, кнопки. Використовуючи HTML, CSS та JavaScript, розробник зовнішнього інтерфейсу додає модулі взаємодії до веб-сайтів та додатків, наприклад перераховані вище елементи, які виконують такі дії, як збереження даних або відправлення файлу на сервер. Крім того, він збагачує веб-сайти меню, що розкриваються, повзунками та перевіркою форм. Це перспективна та високодохідна професія, фахівці якої будуть мати підвищений попит ще не один рік. Де у Польщі її опанувати, у чому полягають переваги програмування, а також на які заробітки можуть розраховувати співробітники сфери ІТ — обговоримо це у статті.

Фронтенд-розробник — як ним стати?

Front-end developer — це сполучна ланка між графічним дизайнером та програмістом. Якщо Ви відчуваєте, що Вам подобається писати код, але водночас хочете відразу побачити результати своєї роботи, тоді кодування на передньому краї для Вас. Перевага програмування полягає у тому, що Ви можете з мінімальним набором знань починати практикувати. Багато студентів польських університетів, які обрали дослідження області ІТ, вже з першого, початку другого курсу, починають активно підробляти, розробляючи елементарні сайти. Крім того, вибір Front-end в якості напрямку має багато додаткових переваг:

  • легко почати вчитися;
  • ефект від роботи швидко видно;
  • є багато пропозицій роботи для юніорів на ринку.

Люди, які бажають розпочати працювати в якості фронт-розробника, можуть отримувати первинний досвід, розробляючи прості веб-сайти, навіть ті, які пов'язані з їх власним хобі.

Вже одне це дозволяє поглянути ширше на проблеми, що виникають при реалізації веб-проєктів:

  • Як поводяться елементи сайту при показі на смартфоні або планшеті?
  • Як спроєктувати навігацію так, щоб вона була зрозуміла користувачеві та, водночас, легко дозволяла показати більше посилань, коли на сторінку надходить більше контенту?
  • Чи варто використовувати готові фреймворки для розроблення макета сайту, наприклад, Bootstrap або Foundation, або робити все з нуля?

На даний час розробник фронт-енду все частіше займається програмуванням на JavaScript, а не тільки візуальними елементами (HTML, CSS).

Якщо Ви добре знаєте мову JavaScript, то можете легко змінити свою спеціалізацію на бекенда, при відчутті необхідність. Back end — створення об'єктів для веб-сайтів та інших програм. Це можуть бути бази даних або алгоритми.

Які дослідження варто вибрати, бажаючи займатися Front-end?

Якщо Ви просто стикаєтеся з вибором навчання, фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують подумати про перевагу ІТ-навчання. У Польщі Ви можете вивчати інформатику як на бакалавраті, так і на інженерних факультетах. У цьому випадку найкращими ВНЗ є:

Front end developer — заробіток у Польщі

Заробітки розробників оповиті багатьма міфами. ЗМІ говорять про гігантські винагороди та абсорбуючий ринок. Як це насправді? Ви можете перевірити самостійно. ІТ-індустрія — це ринок співробітників. У результаті у більшості випадків пропозиції про роботу включають діапазони оплати. Заробіток у професії розробника переднього плану знаходиться на рівні 5440-9070 злотих брутто. Досвідчений розробник зовнішнього інтерфейсу заробляє близько 8150-12470 злотих брутто. Слід враховувати, що велика кількість розробників працюють на основі B2B. Замість трудового договору вони підписують договір з роботодавцем.

Підсумовуючи, зауважимо, що Front end, як і будь-яка інша професія ІТ, буде мати підвищений попит ще не один рік. Фахівці, які мають досвід, можуть диктувати свої умови та вибирати не тільки рівень оплати, а й, наприклад, графік праці. Водночас студенти, які знаходяться на стадії навчання, вже з мінімальним набором знань можуть починати створювати прості проєкти, щоб таким чином здобувати досвід та розширювати клієнтську базу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини