Стажування Erasmus — як та коли подати заявку?

12138
Facebook Twitter
Стажування Erasmus — як та коли подати заявку?

Ви зацікавлені у програмі стажування Erasmus? Ви хочете поїхати за кордон на стажування, навчаючись в одному з університетів Польщі? Прочитайте наш міні-гід про стажування Erasmus.

Ви зацікавлені у програмі стажування Erasmus? Ви хочете поїхати за кордон на стажування, навчаючись в одному з університетів Польщі? Перевірте, чи є у Вас шанс та як залагодити формальності! Прочитайте наш міні-гід про стажування Erasmus.

Erasmus Internships — це європейська програма, яка дозволяє студентам проходити практику у компаніях та установах за кордоном. У багатьох польських університетах студенти можуть скористатися ними, а також поїздками на навчання за кордон у рамках програми Erasmus. З 2014 по 2020 рік діє нова програма Erasmus plus — варто знати про правила виїзду за кордон.

Що таке програма Erasmus?

Erasmus — європейська програма обміну студентами та співпраці для Європейського простору вищої освіти, яка була запущена у 1987 році. Назва походить від імені відомого філософа епохи Відродження, мислителя та гуманіста Роттердама Еразма, якому приписують відому приказку: для мандрівника немає нічого складного.

Польські університети почали співпрацю у рамках Erasmus у 1998-1999 роках. Програма протягом багатьох років підтримується фондами Європейського Союзу, які можуть бути використані університетами, котрі беруть участь у програмі. В останній фінансовій перспективі ЄС на 2014-2020 роки бюджет програми Erasmus Plus повинен скласти більш ніж 14 мільярдів євро. Erasmus+ повинна замінити чинну програму Erasmus Lifelong Learning та передбачає співпрацю у сфері освіти, навчання, молоді та спорту у рамках навчання мобільності.

Стажування Erasmus — куди можна відправитися?

Отримання професійного досвіду в іноземній компанії або установі під час навчання — мрія багатьох польських студентів, як резидентів, так і іноземців. Це дуже добрий початок для побудови кар'єри, тому що стажування допомагає знайти хорошу роботу відразу після закінчення навчання.

У рамках проекту стажування Erasmus кандидати можуть відвідувати тільки ті країни, які беруть участь у програмі, а саме:

  • всі країни, що входять до Європейського Союзу;
  • Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія (країни з так званого Європейського економічного простору);
  • Туреччина та Македонія (країни, які прагнуть до ЄС).

Хто може пройти стажування в Erasmus?

Як правило, стажування, що організовуються у рамках програми Erasmus, призначені для студентів та випускників університетів, що беруть участь у програмі. Докладні правила про те, хто може проходити стажування, варто перевірити у своєму університеті. У більшості випадків можуть виїхати на закордонне стажування:

  • студенти першого курсу (бакалаврат);
  • студенти другого курсу (магістратура);
  • випускники вищих навчальних закладів, за умови, що вони подали заяву на практику до закінчення навчання.

Стажування призначені як для студентів денної, так і для заочної форми навчання, які не перебувають у відпустці декана.

Які умови повинні бути виконані, щоб відправитися на практику?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що умовою отримання можливості проходження стажування є участь у наборі та отримання права на відправлення за програмою за кордон. Однією з найважливіших вимог до кандидатів є знання іноземної мови як мінімум B2.

Звичайно, це іноземна мова, що дозволяє Вам взяти активну участь у практиці у даній компанії або установі. Таким чином, це не обов'язково повинна бути місцева державна мова, іноді досить англійської, яка визнана міжнародною діловою мовою.

Ще однією вельми важливою умовою участі у стажуванні за кордоном за програмою Erasmus є складання всіх предметів у семестрі, що передує поїздці.

Як правило, набір на стажування у навчальному році триває до весни. Крайній термін подачі заявок та документів може бути ще раніше. Для подачі заявки на стажування необхідно надати наступні документи: CV; супровідний лист; можливо документ, який підтверджує знання мови.

Вищевказані документи часто потрібні англійською мовою.

Отже, стажування за кордоном дозволяє дізнатися про організаційну культуру компаній та установ, а також навчитися працювати у міжнародному середовищі. Навіть перебування в іншій країні протягом кількох місяців вчить незалежності, допомагає поліпшити мовні навички, а також дозволяє зрозуміти важливість міжкультурних відмінностей на роботі. Для молодих людей, закордонні практики є відмінним пригодою, яка дозволяє вирватися з сірої реальності, познайомитися з новими місцями та країнами та, перш за все, завести цікаві знайомства та навіть тривалі дружні стосунки.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини