Професійне просування студентів у польських компаніях. Як говорити з керівництвом?

859
Facebook Twitter
Професійне просування студентів у польських компаніях. Як говорити з керівництвом?

Яке обґрунтування для просування необхідно надати? Що варто згадати та про що промовчати? Обговоримо питання у статті.

Студенти стаціонару університетів Республіки Польща, учнями яких охоче стають українці та іноземці з інших країн, щоб швидше вийти на ринок праці, під час навчання знаходять варіанти підробітку або роботи на неповний день. Це зріле рішення, яке забезпечить молодих людей не тільки у матеріальному плані, але й в аспекті навичок та компетенцій. Не всі студенти працевлаштовуються для того, щоб заробити, попри галузь. Значна частина молоді з університетської лави підшукує стартові посади, які пов'язані з професією. Проте, набуваючи досвіду, багато хто тушуються та відкладають розмову з керівництвом про те, що добре б піти на підвищення у посаді та надбавку до заробітної плати. Розмова з керівником про майбутнє у компанії не повинен бути важкою та стресовою. Головне, бути до цього підготовленим. Яке обґрунтування для просування необхідно надати? Що варто згадати та про що промовчати? Обговоримо питання у статті.

Розмова про просування — як підготуватися?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що підготовка до розмови складається з декількох елементів, а саме:

  • Аналіз ринку праці. Якщо Ви знаєте, що заробляєте мало, але можете виконувати відповідальніші обов'язки, а метою є розвиток у структурах компанії, варто перевірити, як виглядає ситуація на ринку. Аналіз винагороди людей з таким же стажем, які обіймають посаду, котра є аналогічною Вашій, дозволить визначити фінансові очікування.
  • Вимоги до роботи. Перевірте, який обсяг роботи необхідно виконувати на Вашій посаді в інших компаніях. Варто запитати колег про їх старт у компанії або поцікавитися, чим займалися попередники. Якщо Ви відповідаєте вимогам фактичного роботодавця, просування може бути корисним обом сторонам. По-перше, у Вас є потрібні компетенції, а по-друге, Ви знаєте людей, процедури та політику компанії. Хорошим аргументом може бути той факт, що Вам не знадобиться тривала реалізація, як іншій людині з боку.
  • Аргументи за просування. Зберіть їх список. Він повинен включати сильні сторони, досягнення та позитивні риси характеру, корисні у позиції, до якої Ви прагнете. Пам'ятайте, що кількість аргументів не головне — важливіше показати, що роботодавець, який погодиться на Ваше просування службою, отримає багато. Пропустіть приватні причини — більше витрат, не надихне наймача.
  • Очікування. Нехай вони будуть реальними та адекватними Вашим навичкам та можливостям компанії. Будьте послідовні, але не тисніть на керівника. Відкритість для обговорення умов буде працювати на Вашу користь.

Професіоналізм та фактичність — продумані аргументи, точне бачення того, де Ви бачите себе у компанії протягом деякого часу, свідчать про те, що Ви знаєте, про що говорите. Нехай Ви перебуваєте у процесі навчання, навички та знання тонкощів роботи фактичної компанії зростає. Якщо Ви зарекомендували себе як співробітника з високим потенціалом, роботодавець навряд чи захоче упустити можливість подальшої співпраці.

Підсумовуючи, підкреслимо, що керівник не зобов'язаний розглядати Ваш запит позитивно, але відмова від просування не обов'язково буде результатом недооцінки або низької кваліфікації. На це може бути багато причин. Однак є ймовірність, що керівник, бачачи, що Ви хочете розвиватися та маєте схильність до цього, незабаром запропонує підвищення службою. Постарайтеся з'ясувати, які можливості у Вас є у компанії, та на які рівні просування Ви можете розраховувати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини