Ідеальна робота для студентів — робочі місця, які легко поєднуються з навчанням у Польщі

1252
Facebook Twitter
Ідеальна робота для студентів — робочі місця, які легко поєднуються з навчанням у Польщі

Ось деякі позиції, які обираються студентами освітніх установ Республіки Польща, серед яких багато українців та інших іноземців, щоб заробити гроші та отримати професійні навички.

Ще зустрічається думка, що в університеті необхідно зосередитися на навчанні, а повсякденна робота у продуктовому магазині, ресторані або кінотеатрі — не сильно сприяють професійному досвіду молодої людини. Звичайно, є такі області, в яких результати можна отримати, зосередившись лише на реалізації навчальної програми. У такому випадку роботодавці не очікують, що випускники мають досвід роботи, особливо той, який пов'язаний з галуззю. Однак, наявність університетської діяльності сприймається позитивно. Для рекрутерів — це ознака того, що кандидат активний, амбітний та добре організований. Ось деякі позиції, які обираються студентами освітніх установ Республіки Польща, серед яких багато українців та інших іноземців, щоб заробити гроші та отримати професійні навички.

Список студентських робіт, які частіше за інші вибираються молодими людьми, зайнятими на стаціонарі

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що не так складно поєднувати навчання з роботою, якщо вибрати зайнятість з гнучким графіком. Більш того, це варто практикувати, оскільки ранній вихід на ринок праці у майбутньому підвищить цінність фахівця на ньому. Варто розглянути наступні варіанти підробітків:

  • Бариста/бармен, а також співробітник для кухонної допомоги, офіціант або менеджер кімнати — гастрономія з розкритими обіймами чекає студентів, пропонуючи їм гнучкий графік роботи. Робота у барі чи ресторані може бути вельми прибутковою, особливо у сезон та у туристичних напрямках.
  • Касир/продавець. Працювати з касовим апаратом нескладно, графік можна легко адаптувати до занять, а роботу можна знайти відразу. Тому робота у магазині та сервісах — популярний варіант. Можна вибрати діапазон, пов'язаний з Вашими інтересами, наприклад, робота у кінотеатрі підійде любителям кіно, а цінитель моди знайде вакансію у мережі магазинів одягу.
  • Постачальник/кур'єр. Хороший варіант для автомобілістів та тих, хто любить спілкування з людьми. Якщо з роботодавцем можна домовитися про гнучкі години, буде легко поєднувати робочі та навчальні обов'язки.

  • Репетитор. Студент знайомий з сучасними знаннями та може заробляти гроші, ділячись ними з іншими. Репетиторство з математики або англійської мови завжди має попит. Також фахівців у вузьких, нішевих областях можуть знайти зацікавлених учнів.
  • Копірайтер. Це ідеальна перша робота для любителів письмового слова. Копирайтерами можуть працювати як студенти гуманітарних, так і інших напрямків, які володіють магією написання текстів. Попит з боку роботодавців високий, та можна створювати тексти на різні теми.
  • Телемаркетер. Для деяких колл-центр — це реалізація страшних кошмарів, для інших — хороша можливість отримати досвід в області маркетингу та протестувати відносини з клієнтом. Працювати з гарнітурою нелегко, але вона може принести багато користі та багато чому навчити.
  • Програміст. В ІТ практичні навички особливо важливі. Ось чому добре дивитися на стажування та отримувати досвід роботи під час навчання, навіть на неповний робочий день.
  • Працівник адміністрації офісу. Діловодство та асистентська робота — хороша можливість знати входи та виходи зі специфіки роботи у даній галузі та отримати нові навички. Початок кар'єри повний простих обов'язків, але з часом студент отримує більше серйозних завдань для виконання, та, якщо він буде залучений до роботи, є велика ймовірність, що після отримання звання підпише контракт на повний робочий день з роботодавцем.

Підсумовуючи, підкреслимо деталі, які стосується форми зайнятості. У роботодавців є широкий вибір, але контракт студента повинен відповідати завданням, які він виконує. Наймач, який може заощадити, підписує, наприклад, мандатний договір зі студентом, вимагаючи при цьому виконання зобов'язань за умовами трудових відносин. Але є й інші варіанти легального оформлення зайнятості, тому варто дослідити питання, перш, ніж погоджуватися на посаду, тоді Ви отримаєте комфортні умови, обумовлену матеріальну винагороду та необхідний досвід.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини