Професійний іспит 2019: дати, курси, правила

8309
Facebook Twitter
Професійний іспит 2019: дати, курси, правила

Професійний іспит 2019 року проводиться відповідно до нової основної навчальної програми, введеної в дію у 2017 році на території Республіки Польща.

Професійний іспит 2019 року проводиться відповідно до нової основної навчальної програми, введеної в дію у 2017 році на території Республіки Польща. Даний тест, при його вдалому написанні, дозволяє отримати фахівцям, які навчалися в освітніх структурах різного типу, сертифікат, що підтверджує кваліфікацію у професії та відповідний диплом. Нижче, можна знайти всю базову інформацію щодо складання цього іспиту, таку як дати, курси та правила, які застосовуються під час тесту.

Хто може пройти професійний іспит?

У професійній експертизі 2019 року візьмуть участь студенти професійних шкіл першого циклу, 4-річних технікумів та фундаментальних наукових шкіл. У наступні роки, іспит буде відкритий для людей, які закінчили 5-річне навчання у технікумі, 2-річну школу промисловості другого ступеня, кваліфікаційні курси професійного навчання, а також всі практичні заняття з професійного навчання. Професійна експертиза також може проводитися в заочному режимі.Фіналісти та переможці турнірів та олімпіад, пов'язаних з їхньою професійною областю, звільняються від письмової частини іспиту та отримують найбільшу кількість балів.

Графік професійної експертизи та подачі заявок

Професійний іспит проводиться під час зимових та літніх сесій. Письмовий тест на зимовій сесії відбудеться 10 січня 2019 року.

Практична частина у моделі «d» встановлена на 9 січня, а у моделях «w», «wk» і «dk» з 11 січня по 16 лютого 2019 року. Результати зимових іспитів будуть оголошені 22 березня 2019 року. Письмовий іспит на літній сесії відбудеться 18 червня 2019 року, водночас практична частина у моделі «d» — 17 червня, а у моделях «w», «wk», «dk» з 21 червня по 4 липня 2019 року. Результати будуть оголошені 30 серпня.Інші дати дійсні для осіб, що складають іспит для кваліфікації Z.22, MS.20 і Z.23, MS.21. Для кваліфікації Z.22, MS.20 письмова частина відбудеться 7 травня 2019 року, а практична частина буде у моделі «w» з 8 травня по 25 травня 2019 року. Для кваліфікацій Z.23, MS.21 дата письмової частини призначена на 5 червня 2019 року, а практична частина у моделі «d» — 6 червня 2019 року. Результати будуть оголошені 21 червня.Щоб скласти іспит на зимовій сесії, заява повинна бути подана на 9 вересня 2018 року, а на літній сесії — 18 лютий 2019 року. Студенти, які не складуть іспит на зимовій сесії, повинні подати заяву через 7 днів після отримання результатів, тобто до 29 березня 2019 року. Особи, які подають заявки на зовнішню експертизу, повинні заповнити її до 31 січня, якщо вони приєднаються до неї у конкретному році та до 30 вересня, якщо на наступний рік.

Як виглядає письмова та практична частина фахового іспиту?

Письмова частина триває 60 хвилин та складається з 40 закритих питань. Його можна виконувати у традиційній формі та на комп'ютері. У свою чергу, практична частина триває від 120 до 240 хвилин. Студент повинен виконати завдання на аркуші. Він зобов'язаний вирішити завдання, що відноситься до прямої компетенції. У людини, що складає екзаменацію є кілька хвилин, щоб познайомитися як з робочим матеріалом, так і з місцем. Цей крок не входить до загальної тривалості іспиту. Щоб скласти письмову частину, необхідно отримати не менш ніж 50% балів, а практичну частину — 75%.Всі особи, які пройшли професійне тестування, отримують сертифікат, котрий підтверджує кваліфікацію у професії та диплом. Також можна подати заявку на Europass — додаток до диплома, що підтверджує професійну кваліфікацію, який містить додаткову інформацію, корисну, серед іншого, при подачі заяви на роботу за кордон.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини