Навчання в Києві або один з вищих навчальних закладів Польщі? Можливості європейського диплома

5647
Facebook Twitter
Навчання в Києві або один з вищих навчальних закладів Польщі? Можливості європейського диплома

Українські випускники 11 класів, з якого куточка країни б вони не були, для отримання освіти з перспективами обирають університети столиці або інших країн.

Щорічно в усі університети світу вступають сотні випускників з атестатами про повну загальну середню освіту, які прагнуть отримати професію, затребувану на ринку праці, що сприяє розвитку особистого потенціалу та отриманню бажаного рівня доходу. Вибір країни навчання, установи вищої освіти та спеціальності — це одне з найскладніших рішень у життя, оскільки від цього залежить майбутнє: місце проживання, сфера діяльності, достаток та моральна задоволеність обраним тереном. Українські випускники 11 класів, з якого куточка країни б вони не були, для отримання освіти з перспективами обирають університети столиці або інших країн. Про доцільність навчання у Києві та ВНЗ Республіки Польща ми поговоримо більш ґрунтовно у цій статті.

Що обрати: університети Києва або один з вищих навчальних закладів польських міст?

Рішення при виборі освітньої структури безпосередньо залежить від багатьох факторів, серед яких: фінансовий добробут сім'ї, особисті якості та таланти абітурієнта, уявлення учня про якісну вищу освіту, бажання щодо того, в якій країні розвиватися та ставати професіоналом. Як уже згадувалося, українці зараз вибирають в основному ВНЗ столиці, великих міст, а найбільш прагматичні віддають перевагу навчанню в університетах Польщі або інших європейських країн. Розглянемо особливості вступу та навчання в освітніх структурах цих двох країн:

1. Навчання в Україні. Вступ відбувається за результатами ЗНО (зовнішнього національного оцінювання). Плата за навчання, у середньому, наближається до європейського рівня.

Що стосується якості, навіть у разі наявності кваліфікованих викладачів, студенти недоотримують знань, оскільки методика викладу матеріалу застаріла та відсутнє бажання передавати свої знання та досвід. Практично у всіх установах присутні корупційні схеми та відсутня можливість придбання практичних навичок. У більшості випадків, якщо є охота працевлаштуватися за кордоном за фахом, необхідно підтверджувати свою кваліфікацію.

2. Навчання у Польщі. Вступати можна без складання іспитів та врахування результатів ЗНО, ситуація залежить від обраного закладу. Плата у приватних ВНЗ знаходиться у такому ж діапазоні, як і в Україні, при цьому якість помітно відрізняється у кращий бік. Є можливість придбання практичних навичок на стажуваннях (локальних або міжнародних), а також під час підробітків. Диплом котується у всіх індустріально розвинених країнах. Є шанс на навчання протягом семестру чи декількох у ВНЗ-партнерах, завдяки програмам міжнародного обміну. Цінується думка та особистий час кожного учня.

Які можливості відкриває якісний європейський диплом?

Насправді, для українців якісний європейський диплом, отриманий в одній з польських установ освіти, відкриває двері на глобальний ринок праці. З польською кваліфікацією, фахівці здатні скласти гідну конкуренцію іншим експертам на міжнародній арені.

Крім того, є шанс працевлаштуватися з високою заробітною платою. Знань, отриманих в університетах цієї європейської держави буде достатньо, щоб відкрити власну справу.

Як підкреслюють фахівці UP-STUDY, іноземцям доцільніше вступати до приватних установ вищої освіти, оскільки вони мають низьку вартість при високій якості та орієнтовані на просування учнів за кордон.

Отже, навіть отримавши хороші знання в одній з освітніх структур Києва, готовий фахівець не буде мати багато шансів на працевлаштування за кордоном, оскільки кваліфікацію потрібно підтверджувати, а отримана та засвоєна інформація, найчастіше, для європейського ринку праці є застарілою. Що стосується отримання диплома в Польщі, не варто думати, що це доступно тільки людям з високим достатком. На сьогодні, плата у РП не відрізняється від встановленої у вітчизняних структурах освіти, але можливості, які відкриває польської диплом у рази ширше.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини