Процес прийняття на навчання у Польщі: основні етапи

7611
Facebook Twitter
Процес прийняття на навчання у Польщі: основні етапи

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують розглянути етапи рекрутизації, вникнувши у суть яких Ви побачите, як зареєструватися на навчання до будь-якого з обраних університетів Республіки Польща.

Проходження процесу зарахування до університету — це етап освітнього життя, який очікує велику кількість випускників шкіл, що бажають продовжити своє навчання та отримати потрібну професію. Особи, які беруть участь у наборі для придбання науково-кваліфікаційного ступеня бакалавра, можуть відчувати себе загубленими при реєстрації.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують розглянути етапи рекрутизації, вникнувши у суть яких Ви побачите, як зареєструватися на навчання до будь-якого з обраних університетів Республіки Польща.

Які етапи варто подолати кандидатам на навчання у польських ВНЗ, щоб набути статусу студента?

Варто зауважити, що вступ до ВНЗ може бути простим, якщо скористатися кваліфікованою допомогою наших фахівців, адже вони приходять на допомогу на кожному з необхідних етапів, яких більше у списку іноземців, ніж у локальних громадян. Якщо узагальнити, не розмежовуючи на особливі умови, країну походження та інші деталі, то вони виглядають наступним чином:

  • Вибір підстав вступу та типу власності структури. У державних університетах резиденти країни та не громадяни РП з Картою Поляка можуть претендувати на бюджетне відділення. У цьому випадку потрібно брати участь у конкурсі на пільгові місця за допомогою складання іспитів та високих результатів попереднього диплома.

У приватних ВНЗ, у свою чергу, можна спробувати завоювати гранд. В останніх установах, до речі, зарахування відбувається без урахування результатів ЗНО (вкрай важливо для українців), та без додаткових іспитів.

  • Підбір досліджень. Перш ніж кандидат почне набір, потрібно добре розглянути університет та область навчання. Остаточне рішення має бути результатом власних думок, а не впливу батьків та оточення однолітків. Також корисно враховувати другу область дослідження, тому що не завжди вдається потрапити у найбільш привабливу для абітурієнта. На цьому етапі слід ознайомитися з порогами ВНЗ, такими, як: ліміт місць на спеціальності, крайній термін подачі документів та інші регламенти.
  • Процес набору на навчання. Повний розклад приймання на навчання можна знайти на веб-сайті університету, якому кандидат віддав перевагу. У деяких ВНЗ, особливо художніх, він починається з вступних іспитів. Однак реєстрація на навчання найчастіше стартує із заповнення спеціальної форми, яка знаходиться на онлайн-платформі (IRK), її адреса залежить від університету. Якщо в абітурієнта вже є атестат або результати бакалаврату, можна ввести їх до бази даних. Наступним кроком є ​​сплата збору за прийняття, розмір якого залежить від кількості обраних напрямків.

Таким чином, на цьому закінчуються основні етапи реєстрації. Набір надалі змушує чекати результатів зарахування. Якщо претендент потрапив до списку «прийнятних» кандидатів, можна доставити підписані документи до відділу обслуговування студентів або до секретаріату відповідного факультету, де знаходиться обраний напрям. У разі іноземців також слід негайно починати готувати документи на отримання візи, попередньо записавшись до пункту прийняття візових анкет або консульства Польщі.

Підсумовуючи, варто ще раз підкреслити, що може виникнути ситуація, при якій кандидата не пропускають на навчання при першому розгляді. У цьому випадку не потрібно впадати у відчай, тому що під час набору багато кандидатів в останню мить відмовляються від свого вибору, а це значить, що є шанс стати на шлях мрії у другому або третьому виклику. Все, що потрібно зробити, це просто набратися терпіння та чекати закінчення реєстрації.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини