Правила вступу на навчання 2019

8862
Facebook Twitter
Правила вступу на навчання 2019

Фахівці UP-STUDY підготували детальний план вступу, що допоможе зрозуміти як швидко та легко пройти процес набору до будь-якого з університетів Польщі.

Кінець травня та червень — час очікування результатів шкільної атестації (якщо Ви випускник установи середньої освіти). Для цієї ж категорії молодих людей, це також пора, коли відбувається набір до всіх вітчизняних та міжнародних університетів. Хоча багато абітурієнтів намагаються завчасно підготуватися до вступу у ВНЗ, все ж можна упустити важливі деталі. Фахівці UP-STUDY підготували детальний план вступу, що допоможе зрозуміти як швидко та легко пройти процес набору до будь-якого з університетів Польщі.

Кроки, які необхідно пройти абітурієнтам польських ВНЗ у процесі вступу

1. Вибір напрямку. Якщо Ви ще не вибрали ту область навчання, на яку хочете піти, зараз саме час. Простий спосіб — метод усунення, який передбачає відкидання тих напрямків, які безпосередньо пов'язані з предметами, проваленими під час атестації. У підсумку, у Вас залишиться та область, яка викликає інтерес та підходить з урахуванням розумових здібностей. Інше, що треба вирішити, — це місце, де Ви будете вчитися: концентруєтесь на всій Польщі, конкретній провінції або місті, яке здається найбільш перспективним для проживання? Вибравши, перевірте терміни наймання. На цьому етапі Ваші інтереси або потреби ринку виходять на перший план.

2. Електронна реєстрація. Набір учнів для всіх ВНЗ ведеться за спеціальною системою електронного підбору. Першим етапів у цьому

процесі є створення індивідуального облікового запису, завдяки якому Ви зможете не тільки вносити дані до ІТ-системи університету, але, перш за все, регулярно перевіряти процес набору.

3. Заповнення основних даних. Під час першого заповнення повинні бути надані особисті дані та, якщо є, результати іспитів на атестат зрілості. В іншому випадку Ви можете ввести їх пізніше. Під персональними даними тут маються на увазі вся особиста інформація: ПІБ, та контактна інформація (домашня адреса/адреса реєстрації, адреса електронної пошти, номер телефону). На додаток до результатів атестата у систему реєстрації потрібно внести дати видачі документа, назву школи. На цьому етапі Ви прикріплюєте інші документи (сертифікати про знання мови, дипломи, нагороди). Ретельно звірте зазначену інформацію з оригіналами, тому що помилка — особливо у процентах від складання іспиту на атестат зрілості чи дипломної оцінки, може перекреслити шанси на успішний вступ до ВНЗ.

4. Вказівки за пріоритетами. Наступним кроком буде пошук зі списку обраних напрямків та відмітка їх пріоритету у переліку переваг від найцікавіших до резервних. Залежно від університету, Ви можете бути допущені до всіх вибраних або тільки до одного, який Ви вказали як важливий. Тому варто серйозно розглянути порядок позначених напрямків.

5. Зображення. В електронній системі набору Ви повинні завантажити відскановане фото. Увага! Фотографія повинна відповідати вимогам для видачі посвідчення особи, в іншому випадку воно не буде прийнятим.

6. Плата за набір. Не можна забувати про внесення плати за набір на кожен обраний курс (його розмір варіюється від університету 60-100). Ця сума переходить до університету та не буде повернута, попри те, доберетеся Ви до обраного пункту призначення чи ні. Сума повинна бути перерахована на номер рахунку, зазначений при наборі.

7. Заміна заголовків. Згодом система повинна доповнитись відсутнім результатом атестата зрілості або оцінок за дипломом першого ступеня. Кроки 2-7 слід повторити в усіх обраних університетах, якщо Ви вступаєте до кількох ВНЗ одночасно.

8. Кваліфікований список. Етап, якого всі чекають у процесі найму, — це перевірка прийнятого списку. Вам не потрібно чекати перед вхідними

дверима, щоб дізнатися, чи є Ваше ім'я в списку. В інформаційній системі, в якій проходила реєстрація, буде надаватися інформація про те, чи були Ви прийняті, або включені до резервного списку.

9. Подача документів в університет. Тут все просто, всі оригінальні дані, з яких була перенесена інформація до електронної системи, а також отриманий атестат/диплом бакалавра, сертифікат, що підтверджує знання польської (англійської) мови, паспорт з візою та страховку — потрібно передати або принести для демонстрації у ВНЗ.

Отже, після пройдених етапів настає час відпочинку. Комусь воно знадобиться, щоб розв'язати інші важливі питання: відкрити візу, знайти житло, зібрати речі. На початку осені всіх тільки зарахованих та фактичних студентів чекає інавгурація нового навчального року та це стане початком побудови успішної кар'єри в європейському просторі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини