Життя, після зарахування до польського ВНЗ

6064
Facebook Twitter
Життя, після зарахування до польського ВНЗ

Прочитавши запропоновану статтю, Ви дізнаєтесь, яке ж воно, життя після того, як заповітний польський університет назвав Вас своїм студентом.

Здавалося б, якщо вступний процес закінчився успішно, та Ви стали студентом обраного університету Республіки Польща, про який мріяли, всі переживання вже позаду. Тим не менш, це не так. Отримання вищої освіти, тим більше у разі закордонного навчання, — це процес, а не пункт призначення. Більш того, велика частина топових спеціальностей, які у майбутньому будуть приносити стабільно високий дохід, вимагають постійного навчання після присвоєння освітньо-кваліфікаційних ступенів та отримання європейського диплома. Не варто розслаблятися після того, як ВНЗ підтвердив факт зарахування. Це лише початок цікавої пригоди, повної нових знань, самонавчання, придбання навичок, розширення мережі дружніх та ділових контактів. То яке ж воно, життя після того, як заповітний польський університет назвав Вас своїм студентом? Про це можна дізнатися, прочитавши запропоновану статтю.

Що необхідно зробити кандидатам на навчання у Польщі, після того, як вони пройшли стадію зарахування?

Для легального навчання та ведення іншої діяльності на території Польської Республіки, іноземцям потрібен офіційний дозвіл, яким є національна польська віза категорії D або Карта Побиту. Більшість українців можуть розраховувати саме на перший тип документа. Далі, щоб отримати візу потрібно мати підставу. Саме запрошення від обраного ВНЗ тут виступає тим аргументом, завдяки якому компетентні органи будуть розглядати запит на відкриття візи. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY нагадують, що в Україні подати запит на довгостроковий дозвільний документ на перебування у РП можна лише через пункт приймання візових анкет та Посольство Польщі. У другій інстанції процес істотно затягується через обмеженість місць, водночас ППВА вимагає оплати сервісного внеску (18.5 євро) за надання послуг.

По суті, ВНЗ та інші структури не хвилює, яким чином буде отримана віза, головне, щоб студент прибув на навчання у термін. Варто нагадати, що ті абітурієнти, які вступають з нашою компанією, можуть розраховувати на інформаційну підтримку у питанні відкриття візи, не тільки для себе, але й для батьків.

Як правильно організувати побут, щоб не витрачати зайві кошти?

Коли всі формальності узгоджені, та Ви прибули на навчання, є кілька нюансів, котрі потребують пильної уваги. Їх рішення дозволить не тільки комфортно все облаштувати, але зберегти бюджет. Зверніть увагу на наступні аспекти:

  • Під час навчання варто завчасно дізнатися про можливості отримання різних видів стипендій, щоб скоротити витрати на оплату.

  • Підшукати поблизу місця навчання або проживання магазин мережі дискаунтера, який пропонує якісні продукти за адекватними цінами. Також, у мережі є багато пропозицій щодо спільних покупок, таким чином, Ви зможете отримувати товари за гуртовими цінами, організувавшись у групу з друзями/однокурсниками.
  • Звернутися до бюро кар'єри, які є майже при кожному ВНЗ, щоб скласти резюме та підшукати підробіток, що дозволяє не тільки поліпшити матеріальне становище, а й набути необхідного досвіду.

Підсумовуючи, зауважимо, що вступати до будь-якого з обраних польських ВНЗ не страшно, особливо з кваліфікованою допомогою нашої компанії. Тим не менш не варто розслаблятися після зарахування. Навчання у РП — відповідальний процес, який вимагає старанності, віддачі та напористості, якщо Ви хочете відбутися як професіонал та як особистість за відведений освітній період.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини