Як зробити бібліографію? — Бібліографія у дипломній роботі

6542
Facebook Twitter
Як зробити бібліографію? — Бібліографія у дипломній роботі

У поточній статті розповідається про те, як зробити бібліографію, при написанні бакалаврської роботи, під час навчання в одному з польських університетів.

Написання дипломної роботи може викликати безліч проблем для людей, котрі вперше стикаються з такою формою наукового тексту. Найчастіше, багато питань під час подібної перевірки знань виникає у студентів вітчизняних та іноземних університетів, які закінчують навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра. Особливе хвилювання долає, коли віддається незавершена перша версія свого проекту. Оскільки значна частина українців іммігрують до Республіки Польща для отримання якісного європейського диплома, добре було б знати, яких правил необхідно дотримуватися при написанні дипломної роботи, а також як правильно розмістити деталі своїх частин. У поточній статті розповідається про те, як зробити бібліографію, при написанні бакалаврської роботи, під час навчання в одному з польських університетів.

Бібліографія у дипломній роботі

Бібліографія у дипломній роботі — це список всіх наукових джерел, використовуваних в основному тексті. Як показує практика, вони можуть бути у вигляді друкованих, графічних та навіть електронних матеріалів, головне, щоб інформація, взята з них, була максимально актуальною, та, що не менш важливо, відбивала дійсність. Щоб створити цю частину бакалаврської роботи, кожному студенту необхідно пам'ятати що потрібно обов'язково правильно робити виноски. Бібліографія повинна бути наприкінці всього основного тексту. Порядок елементів у проекті такого типу важливий, тому потрібно також розуміти, що являють собою тези дипломної роботи, яку виконують студенти освітніх структур Польщі.

Як написати бібліографію?

Бібліографія додатку повинна бути створена, як і виноски, відповідно до зразка, котрий надається університетом. У цій ситуації необхідно зберегти відповідний порядок даних публікації. Порядок може відрізнятися у залежності від типу та спрямованості університету, тому фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують дотримуватися отриманої інструкції та тримати її постійно під руками, під час написання всієї дипломної роботи. Найчастіше на початку повинна бути інформація про автора та назву тексту, а потім дата та місце публікації.Важливо, щоб зберегти хронологію — бібліографія повинна бути створена за алфавітом, дивлячись на ім'я автора тексту. Також дуже істотно дотримуватися правил редагування тексту, які безсумнівно враховуються промоутерами та рецензентами при перевірці всього проекту.

В останні кілька років, в університетах Польщі можна зустріти такий тип підтвердження кваліфікації, як написання тез, наукових коментарів, розробка індивідуальних інноваційних проектів та навіть підготовка групою студентів показу мод. Все залежить від спрямованості структури вищої освіти, але найбільш креативні дипломні роботи виходять у студентів університетів дизайну, а також учнів факультетів архітектури та містобудування. Такі нові бакалаврські роботи допомагають не тільки перевірити рівень отриманих за роки навчання знань, а й зрозуміти, наскільки студенти готові вийти на ринок праці вже самодостатнім готовим фахівцем. Також, фактично виключається можливість плагіату та недобросовісного виконання виносок, та, як наслідок, списку використаних джерел.

Отже, як і будь-який інший розділ бакалаврської роботи, бібліографія вимагає уваги до деталей та дотримання інструкції, яка може відрізнятися у залежності від ВНЗ.

Дуже важливо вміти правильно працювати з джерелами інформації, які використовуються у роботі, а також грамотно робити посилання. При перевірці, рецензенти пильно перевіряють актуальність та достовірність джерел, та, у разі, якщо вони не відповідають дійсності, у студента будуть великі неприємності. Зважаючи на це, варто працювати над кожним розділом ґрунтовно, послідовно та сумлінно, тоді й отримання диплома не змусить себе чекати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини