Причини залишитися у Польщі після навчання для студента

1861
Facebook Twitter
Причини залишитися у Польщі після навчання для студента

На користь облаштування побуту на польській території є багато аргументів. Які ж причини впливають на таке рішення? Про це ми розповімо у даній статті.

Ситуація в Україні як і раніше не відрізняється особливою стабільність, тому значна частина молодих людей, які закінчують вітчизняні школи націлені на отримання професії за кордоном. У переважній більшості ті, хто хоче отримати якісний європейський диплом з адекватною платою за освітній рік, відправляються вступати до університетів Республіки Польща. Як показує статистика, учні з України, які вже закінчили польські ВНЗ або близькі до цієї стадії, вкрай рідко повертаються до рідних пенат. На користь облаштування побуту на польській території є багато аргументів. Які ж причини впливають на таке рішення? Про це ми розповімо у даній статті.

ТОП 6 аргументів студентів польських ВНЗ на користь реалізації трудового потенціалу у країні навчання

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY перед тим, як розбирати причини бажання залишитися у Польщі й після навчання, звертають увагу у першу чергу вже на те, що поїздка з метою придбання професії за кордоном — це і є перший крок, що дозволяє на легальних підставах жити поза Батьківщиною тривалий час. Мало хто з наших земляків розглядає іноземне навчання лише як спосіб отримання передових знань, щоб потім повернутися та застосувати їх вдома. Це ні для кого не новина, що за замовчуванням, українці, що знаходяться на стадії придбання професії у Польщі планують «зачепитися» у цій країні, знайшовши високооплачувану роботу, комфортні умови праці та побуту, та можливість розкриття не тільки професійного, але й особистісного потенціалу.

Ось основні причини, якими керуються іноземці, у тому числі й українці, чому вони бажають залишитися у РП, після придбання необхідної кваліфікації:

  1. Наявність вакансій, що дозволяють працевлаштуватися до локальних та міжнародних компаній за набутою професією з конкурентною заробітною платою.
  2. Шанс на побудову кар'єри з подальшою інтеграцією у глобальному масштабі.
  3. Можливість побудови бізнесу з орієнтацією на міжнародний ринок.
  4. Активна підтримка стартапів різними фондами, організаціями та компаніями, що дозволяє реалізувати плани у повному обсязі.
  5. Постійний доступ до конференцій, тренінгів, форумів та зустрічей з іноземними експертами у різних напрямках, що дозволяє розширити мережу контактів, та знайти варіанти для власного розвитку.
  6. Облаштування побуту на території правової, не корумпованої держави, де громадяни та нерезиденти можуть сподіватися на стабільність, безпеку та процвітання.

Це не всі аргументи на користь того, щоб залишитися у РП й після навчання, але вони є найбільш поширеними серед українців та інших іноземців, які приїхали за знаннями до цієї європейської держави.

Документи, що дозволяють іноземцям легально перебувати на польській території

Абітурієнти іноземного походження, яких університети Польщі зарахували до рядів своїх студентів, отримують від ВНЗ запрошення. Останній документ служить підставою, для подачі заявки на отримання польської національної візи категорії D. Довгострокова віза такого типу дозволяє її власнику законно перебувати у Польщі, отримуючи освіту, підробляючи та здійснюючи іншу діяльність, не заборонену законодавством. Термін її дії до 1 року. Далі, студентам більш доречно отримати Карту Побиту (посвідку на проживання), яка буде мати більш тривалий термін дії, наприклад, перша може бути на 15 місяців, наступні — довше.

Отже, українці жадають розвиватися на території стабільної країни, тому їдучи з метою отримання освіти, не особливо прагнуть повертатися.

Ще з університетських лав багато з них готують плацдарм для успішного працевлаштування, підробляючи, налагоджуючи мережу контактів та набуваючи додаткових компетенцій. Дуже невеликий відсоток українців повертаються на Батьківщину, за останніми даними — не більш ніж 7%, та ця тенденція не зміниться, поки Україні не з'явиться, що запропонувати дипломованим фахівцям.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини