Премія Intelligent Development Award 2019 — номінація для дослідника з Гданського університету

8343
Facebook Twitter
Премія Intelligent Development Award 2019 — номінація для дослідника з Гданського університету

Професор Ханна Мазур-Маржец з Гданського університету отримала номінацію на премію «Інтелектуальний розвиток Польщі» 2019 року у категорії «Вчений майбутнього». Більш детально дізнайтесь про все у нашому огляді.

Професор Ханна Мазур-Маржец з Гданського університету отримала номінацію на премію «Інтелектуальний розвиток Польщі» 2019 року у категорії «Вчений майбутнього». Номінацію було присуджено за реалізацію проєкту «Пептиди, вироблені балтійськими ціанобактеріями — від ідентифікації до вибору ведучого з'єднання (від влучень до відведень H2L)». Це міждисциплінарні дослідження в області блакитної біотехнології, які у майбутньому можуть сприяти отриманню з природних ресурсів моря продукту, корисного для розробки нового протиракового препарату.

Премія Польського Інтелектуального Розвитку 2019

Лауреатами премії «Інтелектуальний розвиток» є видатні вчені та установи, які у своїй діяльності та наукових дослідженнях постійно фокусуються на майбутньому, забезпечуючи при цьому сталий економічний розвиток. Контент-партнер премії — Силезький центр ділової етики та сталого розвитку при Силезькому технологічному університеті та організатор Центру інтелектуального розвитку.

Інформація про кандидатуру та її проєкт

Проєкт «Пептиди, що виробляються балтійськими ціанобактеріями — від ідентифікації до вибору ведучого з'єднання (від влучень до відведень H2L)» реалізується у рамках програми Національного наукового центру — OPUS 11, а його бюджет складає майже 1,5 млн. злотих.

Попередні дослідження проводилися групою під керівництвом проф. Ханни Мазур-Маржец, яка показала, що ціанобактерії з Балтійського моря є багатим джерелом пептидів з потенційним терапевтичним застосуванням. Поточний проєкт відповідає стадії від відкриття з'єднань з цікавою активністю (попадання) до вибору ведучого з'єднання для подальшого дослідження (свинцю), звідси й назва проєкту: від потрапляння до свинцю H2L. При виборі сполуки свинцю враховуються такі особливості, як сила та селективність активності, відсутність негативної активності у відношенні до здорових клітин, а також можливість та вартість придбання з'єднання у кількостях, що забезпечують реалізацію подальших етапів досліджень у наступних проєктах (доклінічних, а потім клінічних).

Дослідники сподівається, що реалізація проєкту сприятиме отриманню продукту з морських природних ресурсів, який буде корисний при розробці нового протиракового препарату. Дослідження Blue Biotechnology є міждисциплінарним та вимагає використання різних методів дослідження. Тому проєкт реалізується у співпраці з іншими науковими підрозділами з Польщі та за кордоном. Учасниками проєкту є докторанти та молоді дослідники. Таким чином, очікується, що його реалізація буде стимулювати розвиток морської біотехнології у Польщі. Цій меті також служить нова спеціалізація на другому ступені навчання в Інституті океанографії: морська біотехнологія.

Лідером консорціуму, у рамках якого реалізується проєкт, є проф. доктор хаб. Ханна Мазур-Маржец з факультету океанографії та географії Гданського університету (завідувач кафедри морської біотехнології). Проєкт реалізується за участю кафедри молекулярної біології біологічного факультету Гданського університету та кафедри біомедичної хімії хімічного факультету Гданського університету; Інститут океанології ПА є партнером.

Церемонія нагородження відбудеться під час 4-го форуму інтелектуального розвитку, який відбудеться 28-29 листопада в Унєюв (Uniejowie). Це економічний захід, присвячений інноваціям, інвестиціям, інтелектуальному розвитку та новим технологіям, які приведуть до інтелектуального розвитку економіки. Це міжнародна дискусія з 500 лідерами інтелектуального розвитку: новаторами та інвесторами з бізнесу, науки, місцевого самоврядування, бізнес-середовища, а також представниками державних органів.

Більш детальна інформація про премії: https://irforum.pl/polska-nagroda-inteligentnego-rozyszne/

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини