Найцікавіші гастрономічні дослідження у Польщі

7193
Facebook Twitter
Найцікавіші гастрономічні дослідження у Польщі

Оскільки даний напрямок завжди затребуваний та з кожним роком все більш динамічно розвивається, у статті ми розповімо про найцікавіші гастрономічні дослідження у Польській Республіці.

Дослідження у галузі громадського харчування стають все більш популярною темою у вищих навчальних закладах, яким віддають перевагу прагматичні молоді люди. На Заході, інноваційні курси, пов'язані з продовольством, існують протягом тривалого часу, але у Польщі, університети тільки недавно почали включати їх до своєї пропозиції. Оскільки даний напрямок завжди затребуваний та з кожним роком все більш динамічно розвивається, у статті ми розповімо про найцікавіші гастрономічні дослідження у Польській Республіці.

Дослідження громадського харчування у Польщі

Як підкреслюють фахівці UP-STUDY, гастрономічні програми мають різні напрямки та умовно їх можна розділити на наступні:

1. Кулінарна культура. Кулінарна культура — це область досліджень, запропонована Інститутом прикладних соціальних наук у Варшавському університеті. Мета досліджень — ознайомити студентів з культурним та соціальним контекстом виробництва, розподілом, перетворенням та споживанням продуктів харчування. Учні ВНЗ мають можливість брати участь у таких класах, як право та кулінарна етика, кулінарна журналістика, звичаї у популярній культурі, соціологія голоду, брак та нормування або стара польська кулінарна культура. Знання, отримані під час навчання, можуть використовуватися у роботі фахівця, який направляє програми, блогерів, співробітників установ та організацій, що займаються питаннями харчування або туризму. Кулінарна культура проводиться у співпраці з «Музеєм смаку».

2. Продовольчі дослідження. Цей напрямок є кулінарним дослідженням за пропозицією SWPS Університету гуманітарних та соціальних наук. Під час навчання, студенти мають можливість дізнатися про останні тенденції в області харчування, їх ринкового та соціального потенціалу, ролі продуктів харчування та культурних джерелах, рекламі та засобах масової інформації. Бізнес-проекти ресторану також будуть представлені під час занять. Випускники цього факультету можуть працювати в індустрії громадського харчування або туризму, чи пов'язувати свою кар'єру з порталами засобів масової інформації.

3. Дизайн харчових продуктів. Дизайн продуктів харчування є інноваційним напрямом у Польщі, який є в Академії образотворчих мистецтв у Лодзі. Це відповідні дослідження для всіх, хто цікавиться інноваційним підходом до кулінарної індустрії, а також для тих людей, які пов'язані з гастрономічною промисловістю, наприклад, менеджерів ресторанів. У рамках навчальної програми, студенти дізнаються про історію фотографії кулінарного мистецтва, про науку проектування та виготовлення пакування, вивчення секретів молекулярної кухні.

4. Технологія та організація гастрономії. Під час курсу за технологією та організацією гастрономії, у учнів напрямку буде можливість отримати знання в області товарної науки, безпеки продуктів харчування та технологій або основи дієтології. Випускники будуть мати можливість працювати у закладах громадського харчування, консультаційних центрах з харчування та на підприємствах харчової промисловості. Цей напрямок, серед іншого, пропонує Вроцлавський університет наук про навколишнє середовище та життя, та Академія Фінансів та Бізнесу Вістула.

Підбиваючи підсумки, варто підкреслити, що курси з харчування також можна знайти в інших університетах природних та медичних наук, але не обов'язково вибирати профільний ВНЗ, все залежить від необхідної спеціальності. Наприклад, дієтологію, технології харчових продуктів та харчування людини, харчування людини та оцінка харчових продуктів, харчування та харчові добавки, дієтику для фізично активних людей та багато інших напрямків можна вільно отримати у відмінних польських приватних бізнес-університетах. Гастрономічні дослідження мають багато напрямків, тому кожен зможе знайти те, що йому до душі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини