5 проєктів з Польщі нагороджені у мережевому конкурсі QuantERA

6642
Facebook Twitter
5 проєктів з Польщі нагороджені у мережевому конкурсі QuantERA

Ми раді повідомити, що 12 міжнаціональних проєктів були відібрані у другому конкурсі міжнародних дослідницьких робіт в області квантових технологій, організованому консорціумом QuantERA.

Ми раді повідомити, що 12 міжнаціональних проєктів були відібрані у другому конкурсі міжнародних дослідницьких робіт в області квантових технологій, організованому консорціумом QuantERA при координації Національного наукового центру (NCN) у Кракові. Серед нагороджених проєктів було 5 дослідників з Польщі. Ознайомтеся з підсумками конкурсу QuantERA більш детально.

QuantERA. Що це за організація, та яка її місія?

Сільвія Костка, координатор програми, помітила, що Quantera — найбільша у світі мережа фінансування досліджень в області квантових технологій та перша програма типу ERA-NET Cofund, яку координує установою, що являється так званою групою країн ЄС 13 (grupy państw EU 13). Для її реалізації Національний науковий центр у 2016 році отримав від Європейської комісії більш ніж 11,5 млн євро. Наступними роками члени команди мережі планують продовжити програму (QuantERA II) у ще більшому масштабі, оскільки квантові технології є однією з найбільш перспективних наукових областей у світі.Другий мережевий конкурс Quantera був оголошений у листопаді 2018 року 29 організаціями, що фінансують дослідження з 25 країн, та, з самого початку користувався великим інтересом наукового товариства. На конкурс було подано 85 заявок на загальну суму понад 85 мільйонів євро. Буде профінансовано 12 проєктів із загальним бюджетом близько 13 мільйонів євро.

Успіх поляків, яким хочеться поділитися вже на стадії підготовки

Дослідники з Польщі братимуть участь у реалізації 5 проєктів, відзначених нагородами (4 фінансуватимуться Національним науковим центром, один — Національним центром досліджень та розробок), а їх загальний бюджет складе більш ніж 1 мільйон євро. Один з проєктів, що перемогли координуватиметься командою з Міжнародного центру теорії квантових технологій Гданського Університету.

Нагороджені проєкти за участю польських дослідницьких груп:

1. ApresSF. Квантове понаднормова роздільна здатність у просторових та частотних вимірах, координується др. аб. Лукашем Рудницьким з Міжнародного центру теорії квантових технологій Гданського університету (у співпраці з командами з Чехії, Франції, Іспанії та Німеччини).

2. C'MON-QSENS! «Квантові датчики безперервно контролюються: інтелектуальні інструменти та їх застосування», за участю доктора Яна Колодіньского з Центру нових технологій Варшавського університету (у співпраці з командами з Данії, Іспанії, Ізраїлю, Швеції та Великобританії).

3. eDICT. Експериментально-орієнтована апаратно-незалежна криптографія (фінансування Національного центру досліджень та розробок) за участю доктора аб. Марчіна Павловського з Міжнародного центру теорії квантових технологій, Університету Гданська (у співпраці з командами з Австрії, Чехії, Угорщини та Швейцарії).

4. MAQS. Квантові симулятори з використанням магнітних атомів за участю проф. доктор аб. Маріуша Гайда з Інституту фізики Польської академії наук (у співпраці з командами з Австрії, Франції, Іспанії, Німеччини та Італії).

5. QuiCHE. «Інформаційне та квантове спілкування з використанням багатовимірного кодування», за участю доктора Михайла Карпінського з фізичного факультету Варшавського університету (у співпраці з командами з Франції, Німеччини, Великобританії та Італії).

Варто зазначити, що тематика проєктів, що реалізуються за участю польських дослідницьких груп, дуже різноманітна: вони стосуються квантових датчиків, візуалізації, моделювання та зв'язку. Це, безсумнівно, свідчить про дуже високий науковий потенціал польської спільноти у всій області квантових технологій.

Реалізація міжнародних дослідницьких проєктів, що фінансуються у рамках конкурсу QuantERA, почнеться вже з осені 2019 році.

Повний список рейтингу та більш детальну інформацію про проєкти, що фінансуються у рамках конкурсу QuantERA, можна знайти на сайті www.quantera.eu.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини