Чи варто вчитися за кордоном?

2228
Facebook Twitter
Чи варто вчитися за кордоном?

Про перспективи навчання в іноземних державах ми поговоримо більш детально у даній статті, тому вона складе цінність для всіх тих абітурієнтів, які знаходяться на роздоріжжі рішення про отримання закордонної освіти.

Навчання за кордоном — мрія для багатьох молодих людей. Деякі абітурієнти наважуються зробити цей крок відразу після складання зовнішнього національного оцінювання на Батьківщині, водночас як інші використовують спеціальні програми, які полегшують студентам переїзд до університетів іншої країни. Молоді люди мріють випробувати нові пригоди у процесі придбання якісного диплома. Однак краще подумати, чи варто вчитися за кордоном. Саме про перспективи навчання в іноземних державах ми поговоримо більш детально у даній статті, тому вона складе цінність для всіх тих абітурієнтів, які знаходяться на роздоріжжі рішення про отримання закордонної освіти.

Які переваги приносить закордонна освіта?

На сьогодні, навчання за кордоном вже не є привілеєм багатих та знаменитих. Завдяки лояльній ціновій політиці іноземних ВНЗ, а також можливостям завоювання грантів, знижок та стипендій, вчитися у деяких європейських країнах може будь-який зацікавлений абітурієнт. Як показує практика, більшість українців, росіян, білорусів та інших іноземців, відправляються до Польщі для придбання професії. Фахівці UP-STUDY звертають увагу на наступні переваги польського та іншого іноземного навчання:

  • Удосконалення іноземної мови. Поїздка до закордонного університету — ідеальна можливість поліпшити свої мовні навички. Тривалий час було відомо, що для того, щоб навчитися говорити будь-якою іноземною мовою, необхідно якомога більше оточити себе носіями. Немає кращого способу зробити це, ніж відправитися до іншої країни! Завдяки цьому виходить швидко дізнатися секрети мови, та вільно використовувати її.
  • Знайомство з іншою культурою. Поїздка на навчання за кордон — це також хороший спосіб познайомитися з іншою культурою: місцевою їжею, звичаями, святами, традиціями або забобонами, котрі переважають у конкретній державі. Такий досвід безумовно змусить поглянути на світ під іншим кутом зору та стати більш відкритим для людей та культур з інших куточків світу.
  • Огляд визначних пам'яток. Ще одна перевага навчання за кордоном — можливість вивчити країну навчання та подорожувати сусідніми державами. Дуже часто університети, які беруть студентів з-за меж країни, організовують поїздки на вихідні або перерви у навчальному році.

  • Придбання нових навичок. Поїздка з метою закордонних досліджень також дає можливість стати незалежними та набути навичок адаптації. Такий досвід вчить відповідальності та пристосування до нових ситуацій. Завдяки подібним навичкам студенти зможуть швидше та ефективніше адаптуватися до наступних змін у своєму житті, таких як, наприклад, тимчасове та постійне працевлаштування. Також, польські університети надають як резидентам країни, так і іноземним учням шанс здобувати додаткові сертифіковані компетенції.
  • Зустріч нових людей. Можливість вступу до університетів інших країн змушує зустріти багато нових людей з різних культур, оскільки закордонні ВНЗ часто є інтернаціональними. Іноді така дружба залишається на все життя!
  • Великі шанси на міжнародному ринку праці. Диплом іноземного університету може збільшити шанси на добре оплачувану роботу — як у Польщі, так і за кордоном. Додатковим плюсом є знання іноземної мови на дуже високому рівні, який також створює великі можливості при працевлаштуванні.

Отже, як Ви можете побачити, більшість аргументів говорять про те, що варто вчитися за кордоном. Однак при прийнятті рішення про такий крок варто пам'ятати, що він пов'язаний зі старанним навчанням та розлукою з сім'єю та друзями. Якщо Ви готові трудитися старанно не тільки у стінах Альма-матер, а й поза ВНЗ, щоб відкрити перед собою двері до блискучого майбутнього, тоді освітні структури Польщі вже чекають на Вас, а наші кваліфіковані фахівці допоможуть з вибором університету, спеціальності, а також місця проживання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини