Правила прийняття до польського гуртожитку

2783
Facebook Twitter
Правила прийняття до польського гуртожитку

Щоб полегшити завдання вибору гуртожитка, ми підготували керівництво, в якому Ви знайдете процедури та критерії для розподілу місць у спільних оселях для студентів Польщі.

Студентські канікули — це той час, коли варто підшукувати житло, якщо прийнято рішення вчитися поза рідним містом. Якщо студент вибрав отримання кваліфікації у будь-якому з міст Республіки Польща, то питання з місцем проживання є актуальним. Частина університетів мають гуртожитки, та якщо Ви бажаєте у ньому оселитися, то подавати відповідну заяву краще саме у період літніх канікул. Щоб полегшити завдання, ми підготували керівництво, в якому Ви знайдете процедури та критерії для розподілу місць у спільних оселях для студентів Польщі.

У кого зі студентів польських ВНЗ є пріоритет при отриманні місця у гуртожитку?

У більшості університетів країни критерії пріоритету розподілу місць у гуртожитках однакові, але керівництво установи освіти вирішує, який з них займає перше місце. Люди з високими шансами:

  • живуть далеко від університету, можливо з іншої країни;
  • складна фінансова або життєва ситуація (наприклад, самотні батьки, інвалідність);
  • навчання у стаціонарному режимі;
  • шлюби студентів з одного університету;
  • розширення розміщення у даному гуртожитку.

Якщо студент продовжує освіту та раніше не жив у студентському будинку, можуть застосовуватися додаткові правила, такі як:

  • своєчасне проходження навчання (складання сесії, контрольних робіт та інших проектів);
  • середня оцінка;
  • заходи для університету (участь у гуртках, діяльність).

Процедура подачі документів. Покрокова інструкція

  1. Необхідно заповнити заявку на вступ до гуртожитку. У більшості університетів це можна зробити онлайн. У заяві слід зазначити кілька студентських гуртожитків, в яких Ви хотіли б жити, але остаточне рішення про те, куди студент буде поселений, залежить від установи освіти.
  2. Залежно від ситуації можуть знадобитися додаткові вкладення, такі як:
  • довідка про чистий дохід сім'ї;
  • копія свідоцтва про шлюб (якщо подаєте заяву на номер разом з чоловіком);
  • медичні документи або рішення про інвалідність (у деяких університетах ці документи потрібні у разі подачі заявки на окрему кімнату);
  • у разі розлучення або смерті батьків указ про розлучення або копія свідоцтва про смерть, відповідно.

Що слідує після подачі необхідних документів?

Якщо Ви хочете потрапити до списку людей, допущених у гуртожиток, необхідно перевірити графік проживання та збори. Часто університет вимагає передоплату, відсутність якої вважається відмовою від кімнати. Якщо Вам не було виділено місце, можна подати заявку на вступ у другій хвилі розгляду заявок або подумати про оренду квартири. Поспішаємо потішити абітурієнтів з України, які вступають з центром польської освіти UP-STUDY, можуть вирішити житлове питання. Яким чином? Наші експерти запропонують декілька варіантів на вибір, причому ціни приємно здивують, адже вони суттєво відрізняються від тих, які є актуальними на ринку нерухомості РП, у нижчу сторону.

Щоб заощадити на проживанні, можна орендувати велику квартиру на дві-три кімнати для кількох людей. Це дозволить жити у комфортних умовах та захистить приватність. Також, орендуючи житло на кількох студентів, можна самостійно вибрати компанію, з якою розділите витрати.

Підсумовуючи, варто зауважити, що якщо Ви націлені на гуртожиток, можна керуватися викладеними порадами. Зверніть увагу на те, що у студентських спільних оселях жорсткі правила проживання, встановлено час повернення, потрібно повідомляти про відвідувачів, а приватні вечірки ускладнюють навчання людям, яким потрібна тиша для засвоєння матеріалу. Якщо Вам подібне підходить, подавайте заяву, але не забувайте, що місць на всіх охочих не вистачає.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини