Практичні поради економії для студентів Польщі

7767
Facebook Twitter
Практичні поради економії для студентів Польщі

Дана стаття буде цікава як студентам Польщі, так і України, оскільки ми розповімо, як можна економити, не сильно обмежуючи себе.

Серед студентів, та й загалом, ходять дуже багато історій та жартів з приводу того, як учні вищих навчальних закладів примудряються економити на всьому. Річ не у тому, що студенти не мають коштів, а скоріше у тому, що знають, куди їх більш раціонально витратити. Візьмемо, приміром, наших співвітчизників, які віддали перевагу отриманню вищої освіти в університетах Республіки Польща. Оскільки завдяки дії національної польської візи категорії D, або наявності Карти Побиту, перед ними відкрилася можливість безперешкодно подорожувати зоною Шенгену, на вільні кошти можна подорожувати. У такому випадку, природно, краще трохи економити у побуті, але на вікенди та канікули оглянути визначні пам'ятки багатьох незвіданих досі країн. Дана стаття буде цікава як студентам Польщі, так і України, оскільки ми розповімо, як можна економити, не сильно обмежуючи себе.

Дієві методи економії для студентів університетів Польщі

Фахівці UP-STUDY рекомендують студентам, які бажають трохи скоротити витрати прислухатися до наступних практичних підказок:

1. Харчування: не дорого, але без фанатизму. Є два способи харчуватися під час навчання у Польщі: готувати самостійно або їсти у закладах громадського харчування. При будь-якому виборі можна не розоряти бюджет. Віддаючи перевагу самостійному приготуванню, варто відразу підібрати кілька дискаунтерів з якісними продуктами та оптимальними цінами. На сьогодні, найчастіше вибір падає на «Бєдронку» та «Аушан». Там можна знайти великий асортимент продуктів з різним ціновим діапазоном, а також багато акційних пропозицій типу «товар дня» або знижки на конкретну торговельну марку. Вибираючи заклади громадського харчування, варто відстежити де та які акції діють для студентів, та ті, які проводяться за часом. Таким чином можна харчуватися зі значною знижкою.

2. Одяг та предмети побуту. XXI століття на дворі, звичайно такі предмети, як засоби особистої гігієни, засоби для чищення будинку, косметика, парфумерія та одяг, від шарфа до зимової парки — варто купувати з допомогою інтернет-магазинів. По-перше, Ви зможете порівняти ціни, знайти товари з нижчою ціною та навіть знижкою, по-друге, не потрібно нікуди ходити, а вибирати необхідні речі можна у будь-яку вільну хвилину. До речі, варто пошукати у своєму місті кешбек сервіси, які допоможуть не тільки заощадити, але навіть дадуть можливість трохи підзаробити.

3. Транспорт. Студентська легітимація дуже важлива для всіх тих учнів, які не досягли 26-річного віку. Вона надає можливість купувати разові, місячні та навіть квартальні проїзні на громадський транспорт зі знижкою у 50%. Також можна використовувати її як аргумент для зниження вартості на залізничний транспорт.

4. Розваги. Є багато лабораторій, кафе, бібліотек, кінотеатрів та інших закладів, в яких можна провести дозвілля не тільки весело, але зі значно нижчою платою, ніж спочатку встановлена. Також, оскільки у Польщі проходить багато різних фестивалів, провести час, не витративши ні копійки, не виникне проблем.

З вищевказаної інформації можна зробити висновок, що у студентів польських освітніх структур є багато варіантів економії, головне не переборщувати. Ситна та хороша їжа, якісні речі та веселе проведення часу — не завжди вимагають багато коштів.

Також, що не менш важливо, студенти стаціонару мають можливість підробляти під час навчання, це суттєво спростить життя у Польщі, а також дозволить набути безцінного досвіду.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини