Підробіток для студентів польських університетів у період Різдвяних свят

6499
Facebook Twitter
Підробіток для студентів польських університетів у період Різдвяних свят

Сезонна робота перед Різдвом? Чому студентам польських університетів варто попрацювати у період зимових свят? Де шукати пропозиції про роботу? Обговоримо питання у статті.

Сезонна робота перед Різдвом? Передноворічний період пов'язаний з більшим, ніж зазвичай, попитом на співробітників з боку компаній. Додаткові тимчасові пропозиції про роботу з'являються у багатьох галузях, для яких це унікальний та високоприбутковий період року. Чому студентам польських університетів варто попрацювати у період зимових свят? Де шукати пропозиції про роботу? Обговоримо питання у статті.

Чому підвищується попит на тимчасових працівників у період Різдва та Нового року?

Більший рух можна спостерігати у першу чергу у всіх областях, пов'язаних зі звичаєм дарувати подарунки на Різдво, включаючи торгові та кур'єрські компанії, а також склади. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що у багатьох європейських країнах зимовий передсвятковий період починається ще у середині-кінці листопада. Така тенденція склалася з огляду на те, що європейці люблять завчасно робити святкові закупівлі, а також саме у цей час у багатьох країнах проходять різдвяні ярмарки, що дозволяють не тільки весело та цікаво провести час, а й придбати оригінальні подарунки для дорогих людей. Значна частина громадян та нерезидентів Польщі часто вирішують купувати подарунки через Інтернет, бажаючи уникнути скупчення людей у магазинах, та маючи більший вибір у мережі, ніж у стаціонарних магазинах.

Це рішення мобілізує діяльність як самих магазинів — тих, хто упаковує та відправляє товари, так і компаній, які поставляють товари додому покупцям. Зважаючи на це, онлайн магазини наймають віддалених співробітників для оформлення замовлень, а також офлайн працівників для оформлення посилок.

Водночас фірми, що пропонують послуги доставлення товарів приймають у штат тимчасових співробітників для виконання кур'єрських завдань.

Також додаткову роботу студенти університетів РП перед Різдвом, безумовно, можуть знайти й у кейтерингових компаніях, які готують страви для зустрічей напередодні Різдва для компаній.

Індустрія розваг, котра розвивається, також шукає аніматорів, хостес або Дідів Морозів для дитячих різдвяних заходів або готельного бізнесу. Деякі поляки та нерезиденти, що знаходяться у країні з довгостроковою перспективою, проведуть Різдво та Новий рік у готелях або пансіонатах, для чого потрібен додатковий персонал.

Компанії-роботодавці будуть вимагати від кандидатів, насамперед доступності та гнучкості, оскільки роботу часто доводиться виконувати вдень, ввечері та у вихідні дні. Вакансії можуть передбачати поїздки до інших міст, тому у деяких випадках може бути корисним водійське посвідчення.

Як студентам та активній польській молоді шукати роботу напередодні Різдва?

Здобувачі роботи під час зимового сезону відпусток можуть чинити самостійно (пошуки вакансій у Інтернеті на дошках оголошень та у соціальних мережах), а також звертатися до спеціалізованих агентств. Це гарне рішення для людей, які хочуть заощадити час або шукають одноразову порцію грошей. Отже, перед початком сезону відпусток така робота може викликати великий інтерес у молодих людей, а також у тих, хто вже вийшов на пенсію — як правило, у них більше часу та можливостей, щоб вписатися у графік замовлень.

Підсумовуючи, зауважимо, що у зв'язку з характером роботи у цей період шанси на постійну зайнятість невеликі. Тим не менш варто спробувати долучитися до випадкової роботи перед Різдвом, тому що це можливість зв'язатися з компаніями, які можуть виявитися потенційним роботодавцем у майбутньому.

Також, це хороший варіант для студентів, оскільки вдасться не тільки прикрасити резюме, але й заповнити прогалини у бюджеті або накопичити на вікенд за кордоном.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини