Поширені помилки, допущені при виборі навчання

6382
Facebook Twitter
Поширені помилки, допущені при виборі навчання

У цій статті фахівці центру польської освіти UP-STUDY зібрали популярні «аргументи», до яких варто придивитися, щоб не допускати аналогічних помилок.

Випускні іспити у розпалі, а після — вибір галузі навчання, хоча прагматичні молоді люди XXI століття намагаються прийняти рішення набагато раніше, щоб мати можливість ретельніше підготуватися та розглянути всі прийнятні варіанти. Не важливо, коли приймається рішення, істотно, що тут чекають підводні камені, оскільки існує безліч міфів про вибір навчання. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY зібрали популярні «аргументи», до яких варто придивитися, щоб не допускати аналогічних помилок.

ТОП 7 факторів, що впливають на неправильний підбір майбутньої спеціальності

1. «Це близько коло дому». Найгірший аргумент популярний серед випускників шкіл. Якщо абітурієнт так робить, він не знає, що хоче вивчати, тому батькам краще відправити учня на курси професійної орієнтації.

2. «Після отримання диплома 100% вдасться знайти роботу». Жоден університет або напрямок не гарантує працевлаштування. Все залежить від студента, підходу та ступеня відповідальності, бажання розвиватися поза університетом, набуваючи навички та передовий досвід! Від того, наскільки добре студент вчиться, проходить стажування, що цікавить, та який характер особистості — залежать темпи та перспективність кар'єри.

3. «Не знаю, що робити, піду на будь-яке відділення». Краще не вчитися

та взяти річну відпустку, щоб розібратися у бажаннях, очікуваннях від життя, ніж витратити час на навчання, яке не приносить задоволення. Можна відправитися на роботу та зрозуміти цінність грошей, які потім витратити на життя та подальше навчання. Деякі напрямки гарні для розвитку, але вони не дадуть певних навичок, тому краще подумати про те, чим хочете займатися.

4. «Сім'я наполягає на...». Сім'я може тиснути авторитетом та змусити відчувати себе винуватим або зобов'язаним, але не забувайте, що це Ваше життя та рішення. Не варто присвячувати 5 років, роблячи те, що не подобається, а потім жертвуючи собою все життя. Варто відстояти свою позицію раз та назавжди та вчитися у тому напрямку, робота у майбутньому за яким принесе не тільки дохід, а й моральне задоволення.

5. «Мої друзі вступають, та я з ними». Ну то й що? Навчання знайомить з новими людьми. Справжні друзі можуть підтримувати зв'язок на відстані, а йдучи за чужою мрією, з часом, Ви зіткнетеся лише з взаємними звинуваченнями.

6. «Це модний напрямок». Йти у напрямку тому, що це модно, не найкраща ідея. Протягом багатьох років юриспруденція, психологія, медицина та інформаційні технології були у всіх топах, деякі з них й зараз не здають позиції, але це не означає, що вони підходять усім. Якщо Ви дійсно хочете вивчити один з них, сміливо вступайте — але якщо це для моди, то не варто, тому що ці напрямки дійсно вимогливі.

7. «Це престижний університет». Якість навчання, безсумнівно, залежить від престижу, але також і від обов'язків, вимог та часто додаткових витрат. Говорячи про останнє, навчання у розрекламованому ВНЗ буде порядком дорожче, та тут, як і з модними напрямками, потрібні зусилля, щоб отримати бажане.

Отже, вибираючи область навчання, потрібно врахувати чинники: таланти, схильність, склад розуму, тенденції ринку, перспективність та інше. Якщо самостійно складно визначитися, краще вдатися до кваліфікованої допомоги. Звертаючись до будь-якого з 28-ми UP-представництв, Ви отримаєте рекомендації щодо вибору кращого для Вас ВНЗ та професії. Також можете сподіватися на підтримку з приводу відкриття візи та пошуку житла.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини