Поради туристам. Де шукати безкоштовний WiFi в Варшаві?

14106
Facebook Twitter
Поради туристам. Де шукати безкоштовний WiFi в Варшаві?

Збираючись відвідати іноземну державу, потрібно заздалегідь підготуватися до подорожі: продумати маршрут, подивитися адреси посольства та відділень поліції та інше.

Збираючись відвідати іноземну державу, потрібно заздалегідь підготуватися до подорожі: продумати маршрут, подивитися адреси посольства та відділень поліції та інше. Звичайно, якщо поїздка займе декілька днів, далеко не всі купують стартовий пакет польського оператора, а використовувати рідного оператора — дорого. Тому, заздалегідь потрібно переглянути всі вільні точки доступу WiFi в місті, в яке направляється мандрівник. Для українців не складно спланувати тур до Варшави через те, що є прямі автобуси зі Львова та Києва, також, можливо відправитися поїздом з української столиці. Тому, стаття буде цікава для всіх туристів, бо ми розповімо, де шукати безкоштовний вайфай в столиці Республіці Польща.

Місця з вільним доступом до інтернету

Місцева влада Варшави вже давно займається питанням установки точок доступу в інтернет. Деякі точки націлені на забезпечення комфорту студентам столичних закладів вищої освіти, інші — встановлені для зручності туристів, адже мало хто з них користуються мобільним інтернетом. На сьогодні, вийти в інтернет-простір можна з наступних вулиць: Площі Парадів, біля площі Гржибовської, в центрі міста на вулиці Новий Світ (Nowy Świat), площа Trzech Krzyży, в околицях бібліотеки Державного Університету Варшави та біля Центру Науки Коперника. Не так давно обладнали точки близько Stadion Narodowy (національного стадіону), а також, на вулиці Bracka. Звичайною практикою не тільки у Варшаві, але і в інших цивілізованих країнах є безкоштовний WiFi в кафе, ресторанах, мілкбарах, бістро та інших закладах громадського харчування. Швидкість інтернету в середньому — 513 кілобайт в секунду. Сесія триває не більше тридцяти хвилин, максимальна кількість учасників підключення дорівнює 4 тисячам. Для комфортного використання потрібно знаходитися в самій зоні WiFi, радіус дії складає до 200 метрів.

Вільний інтернет та мобільні додатки

У Варшаві розроблена спеціальна карта, яка перебуває у вільному доступі, на якій відзначені всі точки безкоштовного доступу в мережу. Знаючи, де можна вийти в інтернет, можна вільно переміщатися містом, також, уточнити графік руху транспорту. Радимо туристам, для початку, збережіть скріншот на мобільний телефон, в якому відображені всі точки доступу. Щоб безперешкодно переміщатися містом, варто завантажити додаток jakdojade.pl. Даний ресурс дозволяє скласти оптимальний маршрут міським транспортом (автобусом та трамваєм) з точки А в точку В. Якщо все-таки є постійний доступ до інтернету, тоді програма буде попереджати, коли потрібно вийти. Не маючи такої можливості, можна зупинитися у відкритій вайфай зоні, спланувати з допомогою ресурсу маршрут та зберегти його на своєму гаджеті. Перевага ще й в тому, що jakdojade.pl показує час зупинок, які будуть за обраним маршрутом, тому, у туриста мало шансів заблукати. Якщо відбулася зміна маршруту, можна звіритися зі скріншотом точок WiFi, знайти найближчу та оновити відомості про маршрут.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що вже кілька місяців, як Україна підписала договір про безвізовий режим з Європейським Союзом, тому, не складає труднощів провести вікенд в одній з європейських країн, наприклад, в Польщі. Варшава, як столиця РП та просто гарне місто, привертає щорічно сотні тисяч туристів. Польська влада лояльно ставляться до іноземців та всіляко забезпечують їх комфорт, тому існують додатки, які допомагають орієнтуватися в незнайомих польських містах, а також, відкривають все нові точки безкоштовного вайфаю, для зручності спілкування, пересування та інших цілей.Як діляться досвідом фахівці UP-STUDY, у Варшаві, досить багато вулиць з відкритим доступом в інтернет, тому, туристична поїздка буде не тільки цікавою, але й цілком комфортною та дозволить відразу поділитися її деталями зі своїми друзями через соціальні мережі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини